Thumbnail
τμήμα Μαθηματικών ΕΚΠΑ

Η πενταμελής ομάδα του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέκτησε 1 χρυσό, 2 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια στον 23ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition), που διεξήχθη από τις 25 μέχρι 31 Ιουλίου στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

Αναλυτικά, η ομάδα αποτελούνταν από τους Κώστα Ψαρομήλιγκο (χρυσό), Αντώνη Ζητρίδη (αργυρό), Κωσταντίνο Τσίνα (αργυρό), Φαίδωνα Ανδριόπουλο (χάλκινο) και Μιχάλη Σαράντη (χάλκινο). Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προηγούμενων επιτυχιών φοιτητών του Τμήματος σε παρόμοιους διαγωνισμούς.

Ο παραπάνω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται για δύο ημέρες σε πέντε προβλήματα την κάθε ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 258 φοιτητές σε 46 ομάδες.

Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων συμμετοχής στον διαγωνισμό καλύφθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο πλαίσιο της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του ΙΚΥ και της ΕΤΕ.

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των φοιτητών του Τμήματος Μαθηματικών, καθώς επίσης και στην επιτροπή των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, η οποία επιμελήθηκε της επιλογής, της προετοιμασίας και της αποστολής της ομάδας στον διαγωνισμό.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ