Thumbnail
ΕΛΜΕ επαρχίας Θήρας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θήρας συνυπογράφει την πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την προώθηση του αιτήματος για έκπτωση σε ακτοπλοϊκές γραμμές και ΚΤΕΛ για τους εκπαιδευτικούς.

Σήμερα χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται μακριά από τις εστίες και τις οικογένειές τους στελεχώνοντας σχολεία σε όλη τη χώρα. Άλλοι είναι αναπληρωτές άλλοι μόνιμοι που παραμένουν για χρόνια στην περιφέρεια, αφού οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις έχουν περιοριστεί δραματικά. Θέμα με το κόστος υπάρχει και με ακτοπλοϊκές μετακινήσεις εντός Νομών (πχ από Πειραιά για νησιά, Αργοστόλι – Ληξούρι στην Κεφαλονιά κοκ). Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό υπάρχει αναγκαστική τακτική μετακίνηση συναδέλφων προς τα αστικά κέντρα, ιδίως από τις νησιωτικές περιοχές, όχι για εκδρομή, αλλά για να βρεθούν κοντά στους οικείους τους, πολλές φορές μάλιστα για να καλύψουν ανάγκες που αφορούν ηλικιωμένους γονείς, παιδιά ή ασθένειες.

Η στήριξη των εκπαιδευτικών, όπως ασφαλώς και άλλων κοινωνικών κατηγοριών (ανέργων, μαθητών, φοιτητών κλπ) αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ενδεικτικά επισημαίνουμε ότι σήμερα ένα ταξίδι με ΚΤΕΛ και καράβι από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς για Αθήνα, με επιστροφή, στοιχίζει 80 – 90 ευρώ. Λόγω ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που μετακινούνται αναγκαστικά σε εβδομαδιαία βάση πάνω από 300 ευρώ το μήνα ξοδεύονται μόνο για μεταφορά. Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν παντού. Το κόστος αυτό λειτουργεί σωρευτικά, αφού οι συνάδελφοι που μένουν μακριά από τα σπίτια τους αναγκάζονται να νοικιάζουν και σπίτια, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Ως αποτέλεσμα, ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί επιδοτούν από την τσέπη τους τη στελέχωση των σχολείων της χώρας.

Οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ που υπογράφουμε απαιτούμε από τη κυβέρνηση να θεσπίσει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις σε καράβια και ΚΤΕΛ. Παίρνουμε πρωτοβουλία με κατά τόπους κινητοποιήσεις, παραστάσεις, ψηφίσματα σε ΠΣ και Δημ. Συμβούλια που να κορυφωθούν με κινητοποίηση στην Αθήνα στις 2 Δεκέμβρη στο Υπουργείο ΕΝ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Αύριο η Πρόσκληση για την Α΄ φάση προσλήψεων 21.600 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: 38.000 προσλήψεις για τη σχολική χρονιά 2025-2026 – Πότε βγαίνει η εγκύκλιος και πότε οι τοποθετήσεις
Αύριο η Πρόσκληση για την Α΄ φάση προσλήψεων 21.600 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
εκπαιδευτικος
Νέες ρυθμίσεις για τις ψηφιακές συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με τη νέα ΚΥΑ
Αλλαγές στη διαδικασία ψηφιακών συμβάσεων για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς: Τι σημαίνει στην πράξη για τους εκπαιδευτικούς
Νέες ρυθμίσεις για τις ψηφιακές συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με τη νέα ΚΥΑ