Ψάχνετε την πιο εύκολη συνταγή για σπιτικά ψωμάκια; Η δημιουργός @jadebites μοιράζεται στο TikTok τη μέθοδο της για ψωμάκια «αφράτα σαν μαξιλάρι», που υπόσχονται να βγαίνουν ελαφριά και τέλεια κάθε φορά.
Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί εξοπλισμό και τα ψωμάκια μπορούν να καταψυχθούν, κάνοντάς τα ιδανικά για γρήγορα σάντουιτς και προετοιμασία γευμάτων.
Συνταγή για αφράτα σπιτικά ψωμάκια
Υλικά
330 ml ζεστό νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι (7 γρ.) ξηρή μαγιά στιγμής
Μια πρέζα ζάχαρη
425 γρ. σκληρό αλεύρι για ψωμί (χωρίς αντικαταστάσεις)
8 γρ. λεπτό αλάτι
Λίγο επιπλέον αλεύρι για το πλάσιμο
Οδηγίες
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ζεστό νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα 5 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Έπειτα ρίξτε το αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα ώσπου να ενωθούν τα υλικά.
Σκεπάστε τη ζύμη σε μπολ και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Με βρεγμένα χέρια, διπλώστε τη ζύμη προς το κέντρο, σκεπάστε ξανά και αφήστε τη άλλα 30 λεπτά.
Επαναλάβετε το δίπλωμα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Πασπαλίστε με αλεύρι, κόψτε σε 6 κομμάτια και πλάστε σε ψωμάκια.
Αφήστε τα να ξεκουραστούν 30–60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C και ψήστε για 15 λεπτά, ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ