Thumbnail
ΑΔΕΔΥ: Καταδικάζουμε την πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών

 

 

Αθήνα, 05.02.2013

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 ΑΘΗΝΑ

Τηλ 213.16.16.900

Fax 2103246165

Email: [email protected],

             [email protected]

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 59

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που καταφεύγει σε αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.

Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι η συστηματική υπονόμευση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργατικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και πραξικοπηματικό τρόπο, σε μια Δημοκρατία ευρωπαϊκής χώρας, οι εργαζόμενοι δεν επιστρατεύονται και δεν ντύνονται "στο χακί".

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ναυτεργάτες και την ΠΝΟ που παλεύουν για τη διατήρηση των στοιχειωδών εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους. Καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης που αναδεικνύει την αδιαλλαξία και καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό.

ΚΗΡΥΣΣΕΙ

24ωρη παναττική απεργιακή κινητοποίηση για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στις 10:30 το πρωί, στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αεροδρόμιο
Μπλακ άουτ επικοινωνιών στο FIR Αθηνών: Τι συνέβη και γιατί δεν κινδύνευσαν οι πτήσεις
Ο διοικητής της ΥΠΑ αποδίδει τον θόρυβο στις συχνότητες σε ανεξέλεγκτες εκπομπές πομποδεκτών και αποκλείει σενάρια κυβερνοεπίθεσης
Μπλακ άουτ επικοινωνιών στο FIR Αθηνών: Τι συνέβη και γιατί δεν κινδύνευσαν οι πτήσεις
Πανεπιστημίο Θεσσαλίας
Η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για το ανώτατο όριο σπουδών
Η απόφαση διευκρινίζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές για το ανώτατο όριο φοίτησης και το δικαίωμα παράτασης και διακοπής
Η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για το ανώτατο όριο σπουδών
ωνασεια
Μαζική κινητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στον Πύργο ενάντια στη μετατροπή σχολείων σε «Ωνάσεια»
Η ΕΛΜΕ Ηλείας στήριξε την κινητοποίηση, προκηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας, ενώ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της συμμετοχής των μαθητών στην...
Μαζική κινητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στον Πύργο ενάντια στη μετατροπή σχολείων σε «Ωνάσεια»