Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ

Πολιτική 0

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα δεχθώ εκβιασμούς» – Απάντηση για τις αποχωρήσεις και καταγγελίες για «παρακίνημα»

Μαρία Καρυστιανού
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Μαρία Καρυστιανού μιλά για λασπολογία, πιέσεις και τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματος

Σε μια παρέμβαση εφ' όλης της ύλης προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού αναφορικά με τις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών και τις εσωκομματικές αναταράξεις, ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιασμούς. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, έκανε λόγο για την ύπαρξη «παρακινήματος» εντός του σχηματισμού, καλώντας παράλληλα τον κ. Αυγερινό να προσκομίσει δημόσια αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς του. 

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι αποχωρήσεις αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στα πολιτικά κόμματα, κατήγγειλε όμως ότι ορισμένα άτομα δεν εισήλθαν με καλή πρόθεση, αλλά αξιοποιήθηκαν από το «σύστημα» για τη διασπορά λασπολογίας, την ίδια στιγμή που ο σχηματισμός παραμένει αμετακίνητος στις αρχικές του «κόκκινες γραμμές».

Συνεχίζοντας, η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε ότι ο αντικειμενικός στόχος της πρωτοβουλίας υπερβαίνει τη δημιουργία ενός απλού κινήματος και στοχεύει στην ουσιαστική αναδιάρθρωση της χώρας και την απόδοση ευθυνών, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του κατεστημένου. Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές για υποτιμητική συμπεριφορά λόγω φύλου, αναφέροντας ότι ορισμένοι υπέθεσαν εσφαλμένα πως θα μπορούσαν να τις χειραγωγήσουν, ενώ υποστήριξε ότι κάποιοι πλησιάζουν τον σχηματισμό μόνο για φωτογραφίες προτού προσεγγιστούν από το σύστημα και αποχωρήσουν. 

Τέλος, αφού διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται θεσμικά από το Πολιτικό Συμβούλιο και ότι δεν μοιράζονται «καρέκλες» ή ρόλοι, προανήγγειλε την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος στα τέλη Αυγούστου.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική