Πολιτική

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας στέλνει ο Νικήτας Κακλαμάνης την Ζωή Κωνσταντοπούλου

κακλα
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τον «κατ’ ευφημισμό κύριο»

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον αντιπρόεδρο Γιώργο Λαμπρούλη, μετά τα έντονα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι τα πρακτικά του περιστατικού θα παραπεμφθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας, προκειμένου να εξεταστούν οι ενέργειες που προηγήθηκαν.

Η αντιπαράθεση στην Ολομέλεια

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τον «κατ’ ευφημισμό κύριο».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του προεδρεύοντος, αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, ο οποίος επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής, υπενθυμίζοντας ότι δεν επιτρέπεται τέτοια αναφορά στο πρόσωπο του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα.

Κλιμάκωση και ανταλλαγή υψηλών τόνων

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε το λόγο «επί προσωπικού», υποστηρίζοντας ότι ο κ. Λαμπρούλης έκανε αναφορά στο κόμμα της, ενώ υπογράμμισε πως «εμείς παραμένουμε στην αίθουσα, το δικό σας κόμμα αποχώρησε». Η αντιπαράθεση γρήγορα κλιμακώθηκε, με συνεχείς διακοπές και έντονες φραστικές αντιπαραθέσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επέμεινε να αιτιολογήσει η κ. Κωνσταντοπούλου το αίτημά της, εκείνη όμως επαναλάμβανε τη φράση «επί προσωπικού» χωρίς εξήγηση, ενώ κατηγορούσε τον προεδρεύοντα για το ύφος του λέγοντας: «Τι ύφος είναι αυτό, κύριε Λαμπρούλη; Σταματήστε να μιλάτε για ένα λεπτό».

Ο κ. Λαμπρούλης απάντησε ότι «δεν θα μου πείτε εσείς πότε θα μιλάω», χαρακτηρίζοντας τη στάση της πολιτικά ανήθικη και ανακοινώνοντας τη διακοπή της συνεδρίασης με τη φράση: «Σας παραδίδω στη χλεύη του ελληνικού λαού».

Διακοπή της διαδικασίας και συνέχεια

Η συνεδρίαση διεκόπη, καθώς η ένταση είχε καταστεί αδύνατο να αποκλιμακωθεί και κρίθηκε αναγκαίο να αναλάβει καθήκοντα άλλος αντιπρόεδρος. Ο κ. Κακλαμάνης, σχολιάζοντας το περιστατικό, επεσήμανε ότι η Ολομέλεια δεν είναι χώρος πολιτικού ακτιβισμού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης του κοινοβουλευτικού ήθους.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική