Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Δευτέρας, με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις από τα έδρανα, καθώς εξαπέλυσε δριμείες προσωπικές και πολιτικές επιθέσεις, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσει ευθέως το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η αφορμή δόθηκε όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την έκφραση «κατ’ ευφημισμό κύριος», προκαλώντας την άμεση αντίδραση του προεδρεύοντος, βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη. Ο κ. Λαμπρούλης κάλεσε την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας να επανέλθει στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας και, μετά την άρνησή της να ανακαλέσει ή να περιοριστεί στον χρόνο της, διέκοψε τη συνεδρίαση.
«Είναι τουλάχιστον πολιτικά ανήθικη αυτή η στάση», δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος ο προεδρεύων, πριν σηκωθεί από την έδρα. Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε ήδη απευθύνει βαριές αιχμές κατά βουλευτών και θεσμικών παραγόντων, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στην αίθουσα.
Ο καβγάς
Λαμπρούλης: Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής όταν αναφερόμαστε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν αναφερόμαστε με αυτό τον τρόπο που αναφερθήκατε εσείς. Ανεξάρτητα από την πολιτική διαφωνία που μπορεί να έχουμε…
Κωνσταντοπούλου: Εμείς έχουμε μείνει στην αίθουσα. Το δικό σας κόμμα αποχώρησε. Ζητάω το λόγο επί προσωπικού.
Λαμπρούλης: Δεν υπάρχει προσωπικό σε αυτό.
Κωνσταντοπούλου: Επί προσωπικού.
Λαμπρούλης: Εξήγησε το προσωπικό.
Κωνσταντοπούλου: Μη μιλάτε πάνω μου κύριε.
Λαμπρούλης: Εξηγήστε το προσωπικό.
Κωνσταντοπούλου: Τι ύφος είναι αυτό κύριε Λαμπρούλη; Υπάρχει ένα είδος λεγόμενης αντιπολίτευσης.
Λαμπρούλης: Πρέπει να αιτιολογήσετε το προσωπικό…
Κωνσταντοπούλου: Σταματήστε να μιλάτε για ένα λεπτό.
Λαμπρούλης: Δεν θα μου πείτε εσείς πότε θα μιλάω…
Κωνσταντοπούλου: Τι ύφος είναι αυτό;
Λαμπρούλης: Διακόπτω τη συνεδρίαση, είστε απαράδεκτη ανήθικη πολιτικά και σας παραδίδω στη χλεύη του ελληνικού λαού.
Κακλαμάνης: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.
Από την έδρα σχολίασε δεικτικά: «Όταν δεν έχεις επιχειρήματα πολιτικής ουσίας, οδηγείσαι στον ακτιβισμό. Η αίθουσα της Ολομέλειας, όμως, δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο».
Νωρίτερα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε παρέμβει στην Ολομέλεια για πολλοστή φορά από το πρωί, αυτήν τη φορά ωστόσο προσέβαλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, αποκαλώντας τον «κατ’ ευφημισμό κύριο».
Το γεγονός αυτό στηλίτευσε ο Γιώργος Λαμπρούλης μόλις ανέβηκε στην έδρα, αναφέροντας πως «οφείλουμε θεσμική αντιμετώπιση ακόμα και αν έχουμε πολιτική διαφορά μαζί του».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
«Μπάμια»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ