Παύλος Χρηστίδης
Χρηστίδης: Η κυβέρνηση αδυνατεί να τιθασεύσει την ακρίβεια και μετατρέπει την αγορά σε οικονομικό ναρκοπέδιο❞

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μέτωπο της ακρίβειας εξαπέλυσε ο Παύλος Χρηστίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατά την παρουσία του στην εκπομπή “Τώρα Μαζί” του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Ο κ. Χρηστίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη αδυναμία διαχείρισης της κρίσης στο κόστος ζωής, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνει όχι μόνο δεν αποδίδουν, αλλά επιδεινώνουν την κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Παράλληλα, έθεσε θέμα διαχείρισης των υπερπλεονασμάτων, λέγοντας ότι μεγάλο μέρος τους προκύπτει από ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου που δεν αποδίδονται στους δικαιούχους.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν χωρίς ρευστότητα και μετατρέπονται σε ζόμπι», τόνισε, ενώ επανέφερε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση 120 δόσεων για τους οφειλέτες. Όπως είπε, οι υπάρχουσες ρυθμίσεις των 12 ή 24 δόσεων «δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολιτική της κυβέρνησης για τις συντάξεις και τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ειρωνικά ότι «τελικά υπάρχουν χρήματα», αν και «μέχρι πρότινος η κυβέρνηση επικαλούνταν κάθε δυνατή δικαιολογία για να μην ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους αδύναμους».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αντί να διευκολύνει τους οφειλέτες, «φέρνει ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες για να κυνηγούν όσους χρωστούν στον ΕΦΚΑ».

Σε υψηλούς τόνους αναφέρθηκε και στην έλλειψη ρυθμιστικών παρεμβάσεων στην αγορά, λέγοντας ότι η χώρα πλήττεται από την ανεξέλεγκτη δράση καρτέλ, σε καίριους τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια και τα βασικά είδη κατανάλωσης.«Η ακρίβεια στην Ελλάδα δεν είναι μόνο πρόβλημα εισοδήματος, είναι και ζήτημα έλλειψης κανόνων. Η κυβέρνηση δεν τολμά να αγγίξει τα καρτέλ. Κι αυτό πληρώνουν οι πολίτες», υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης και ενοίκια υπερβαίνουν κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τέλος, ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά εγκληματικότητας, κάνοντας λόγο για αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες και ανάγκη άμεσης θωράκισης απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας – από το οργανωμένο έγκλημα μέχρι τις καθημερινές μικροκλοπές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικός
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κενά αναπληρωτών – Ανεπαρκείς οι προσλήψεις στην Α΄ φάση του 2025;
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σοβαρά κενά και «αμφισβητούμενες» τοποθετήσεις - Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κενά αναπληρωτών – Ανεπαρκείς οι προσλήψεις στην Α΄ φάση του 2025;
μουσείο
Εκπαιδευτικοί: Κάρτα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Πλήρης οδηγός έκδοσης
Όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να αποκτήσουν τριετή κάρτα ελεύθερης εισόδου σε κρατικά μουσεία και αρχαιολογικούς...
Εκπαιδευτικοί: Κάρτα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Πλήρης οδηγός έκδοσης