Παύλος Χρηστίδης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Χρηστίδης: Η κυβέρνηση αδυνατεί να τιθασεύσει την ακρίβεια και μετατρέπει την αγορά σε οικονομικό ναρκοπέδιο❞

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μέτωπο της ακρίβειας εξαπέλυσε ο Παύλος Χρηστίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατά την παρουσία του στην εκπομπή “Τώρα Μαζί” του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Ο κ. Χρηστίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη αδυναμία διαχείρισης της κρίσης στο κόστος ζωής, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνει όχι μόνο δεν αποδίδουν, αλλά επιδεινώνουν την κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Παράλληλα, έθεσε θέμα διαχείρισης των υπερπλεονασμάτων, λέγοντας ότι μεγάλο μέρος τους προκύπτει από ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου που δεν αποδίδονται στους δικαιούχους.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν χωρίς ρευστότητα και μετατρέπονται σε ζόμπι», τόνισε, ενώ επανέφερε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση 120 δόσεων για τους οφειλέτες. Όπως είπε, οι υπάρχουσες ρυθμίσεις των 12 ή 24 δόσεων «δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολιτική της κυβέρνησης για τις συντάξεις και τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ειρωνικά ότι «τελικά υπάρχουν χρήματα», αν και «μέχρι πρότινος η κυβέρνηση επικαλούνταν κάθε δυνατή δικαιολογία για να μην ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους αδύναμους».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αντί να διευκολύνει τους οφειλέτες, «φέρνει ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες για να κυνηγούν όσους χρωστούν στον ΕΦΚΑ».

Σε υψηλούς τόνους αναφέρθηκε και στην έλλειψη ρυθμιστικών παρεμβάσεων στην αγορά, λέγοντας ότι η χώρα πλήττεται από την ανεξέλεγκτη δράση καρτέλ, σε καίριους τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια και τα βασικά είδη κατανάλωσης.«Η ακρίβεια στην Ελλάδα δεν είναι μόνο πρόβλημα εισοδήματος, είναι και ζήτημα έλλειψης κανόνων. Η κυβέρνηση δεν τολμά να αγγίξει τα καρτέλ. Κι αυτό πληρώνουν οι πολίτες», υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης και ενοίκια υπερβαίνουν κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τέλος, ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά εγκληματικότητας, κάνοντας λόγο για αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες και ανάγκη άμεσης θωράκισης απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας – από το οργανωμένο έγκλημα μέχρι τις καθημερινές μικροκλοπές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξερολιθια
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
Το Δημοτικό Σχολείο Φολεγάνδρου, ένα μικρό σχολείο στις Κυκλάδες, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά στη Φολέγανδρο: Μια ζωντανή παράδοση»
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
zesti 2
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες και οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
empola_7.jpg
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
Η επιδημία σε Κονγκό και Ουγκάντα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία – «Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
foroum
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum
«Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχαν οι παρουσιάσεις που ανέδειξαν τη δημιουργικότητα των φοιτητών/τριών και τη μεταφορά της πανεπιστημιακής γνώσης...
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum