koutsoubas
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | INTIME
Ο γ.γ. του ΚΚΕ καταγγέλλει την συγκάλυψη της τραγωδίας, τονίζοντας πως η οργή του λαού είναι αμείλικτη και η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι, παρά την εκτενή ομιλία του, δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις για το ζήτημα. «Μιλήσατε για περίπου μια ώρα, αλλά για την ουσία μηδέν εις το πηλίκο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι αδύνατο να κρυφτεί, καθώς η ελληνική κοινωνία, και ιδιαίτερα η νεολαία, έχουν γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση, και η οργή τους μόνο εντείνεται. «Ο λαός σας στριμώχνει και αυτός θα φέρει τελικά τη δικαίωση» τόνισε, προειδοποιώντας για την αυξανόμενη πίεση που ασκείται από τις κινητοποιήσεις.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ καταδίκασε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τα συλλαλητήρια και τις διαμαρτυρίες, υπογραμμίζοντας πως οι προσπάθειες κατασυκοφάντησης τους «έπεσαν στο κενό». Επισήμανε, μάλιστα, ότι οι διαδηλώσεις και τα συνθήματα των πολιτών, όπως «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», δεν μπορούν να παραποιηθούν από την κυβέρνηση, όσο κι αν προσπαθεί.

«Όταν ο λαός είναι αποφασισμένος, τίποτα δεν τον σταματά», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος το περασμένο Σαββατοκύριακο είναι ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο.

Σχολίασε, επίσης, την ευθύνη της κυβέρνησης για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του σιδηρόδρομου, που είχε ως αποτέλεσμα την τραγωδία στα Τέμπη, και καταδίκασε την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, σημειώνοντας ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε με τη ΝΔ.

Αναφερόμενος στην πολιτική του κυβερνητικού συνασπισμού, ο κ. Κουτσούμπας καταδίκασε την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και απώλειας κρίσιμων στοιχείων, υπογραμμίζοντας πως η αποσιώπηση της αλήθειας συνιστά εγκληματική ενέργεια.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι το έγκλημα των Τεμπών υπήρξε η αφορμή για τις μαζικές διαδηλώσεις, αλλά όχι η μοναδική αιτία. Αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τις κακές εργασιακές συνθήκες και τις ελλείψεις στις υποδομές, που εξακολουθούν να πλήττουν την κοινωνία.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της για πολύ ακόμη, εκτιμώντας ότι οποιοσδήποτε δεν το βλέπει αυτό «εθελοτυφλεί».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εβελινα
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
Η Εβελίνα Αδάμου ξεχώρισε ανάμεσα σε 250 υποψηφίους και θα φοιτήσει στο UWC USA με στόχο μια παγκόσμια εκπαιδευτική εμπειρία
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
Απώλειες για το κυβερνών κόμμα, άνοδος της αντιπολίτευσης και έντονη ανησυχία των πολιτών για ακρίβεια και οικονομία
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
μπατιστατου
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου
Νέα θητεία για την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Άννα Κ. Μπατιστάτου, μετά από ομόφωνη εκλογή από το Συμβούλιο Διοίκησης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου