ανατρεπτικη συμμαχια
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να βρεθεί στα χέρια των αρπακτικών, των funds, της τουριστικής βιομηχανίας»

Ο Κώστας Παπαδάκης, δημοτικός σύμβουλος της «Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα» ζητά να αποσυρθεί από τα  θέματα της Ημερήσιας διάταξης της προσεχούς συνεδρίασης του Δ.Σ. της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθήνας της 22/4/2024  (4ο θέμα) το ρατσιστικό αίτημα του κ. Αναστάσιου Μοναστηριώτη, κοινοτικού συμβούλου της παράταξης Μπακογιάννη, ο οποίος ζητά τη σύσταση ομάδας συνεργασίας Δήμου, ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα με σκοπό την βίαιη εκδίωξη φτωχών ανθρώπων και ιδίως μεταναστών από σπίτια της περιοχής.

Οι ταλαιπωρημένες από τη φασιστική ρητορική και δράση γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολίων που συγκλονίζονται και από τη φτώχεια και την υποβάθμιση, αλλά και από την πρόσφατη δράση του κυκλώματος μαστροπείας, έχουν ανάγκη από μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης και όχι από διχαστικά, ρατσιστικά, ταξικά, αποπροσανατολιστικά και απάνθρωπα κηρύγματα.

Αναλυτικά:

κ. Πρόεδρε,

Με δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας διάταξης της προσεχούς συνεδρίασης του Δ.Σ. σας της 22/4/2024  έχετε συμπεριλάβει (4ο θέμα) αίτημα του κ. Αναστάσιου Μοναστηριώτη, ο οποίος ζητά τη σύσταση ομάδας συνεργασίας (task force) Δήμου, ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα με σκοπό την βίαιη εκδίωξη φτωχών ανθρώπων και ιδίως μεταναστών από σπίτια της περιοχής.

Όπως επί λέξει αναφέρεται στο σχετικό αίτημα που περιλαμβάνεται στα εισηγητικά της συνεδρίασής σας «παρατηρείται έντονα το φαινόμενο στέγασης παρανόμων μεταναστών και ανθρώπων σε δεκάδες ακατάλληλα κτίρια…»

Και συνεχίζει :  «Η όλη προσπάθεια θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση όλων των παρανόμων που διαμένουν στις γειτονιές μας, την αναγκαστική επιδιόρθωση όλων των ακινήτων και την διάθεση νέων κατοικιών στους δημότες μας έτσι ώστε να μπορούν να μείνουν στην γειτονιά που γεννήθηκαν και επέλεξαν να ζήσουν.

Επίσης θα υπάρξει σημαντικό οικονομικό όφελος μιας και η διάθεση περισσότερων ακινήτων θα ρίξει τα ενοίκια σε λογικά πλαίσια αλλά και προς το Κράτος αλλά και τον Δήμο Αθηναίων μιας και θα εισπράττονται τα νόμιμα έσοδα από τα μισθωτήρια συμβόλαια η τις πωλήσεις των κατοικιών αυτών.»

Και μόνο ο διαχωρισμός μεταναστών και ανθρώπων αποκαλύπτει τον απροκάλυπτο ρατσισμό του γράφοντος, ο οποίος μάλιστα έχει την ιδιότητα του εκλεγμένου Κοινοτικού Συμβούλου με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του κ. Μπακογιάννη. Ενώ η κατεύθυνση για γειτονιές καθαρές από φτωχούς και μετανάστες απευθύνεται και στα οικονομικά συμφέροντα των κερδοσκόπων της στέγασης.

Η ρητορική αυτή παραπέμπει στα πογκρόμ της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή  Αυγή στον Άγιο Παντελεήμονα το 2008-2013 όταν οι φασίστες συγκρότησαν «επιτροπή κατοίκων» και επικαλούμενοι την αδράνεια της αστυνομίας προχωρούσαν οι ίδιοι σε ελέγχους και περιπολίες  στις γειτονιές για να πετύχουν αυτό που προτείνει ο εν λόγω κ. σύμβουλος. 

Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να βρεθεί στα χέρια των αρπακτικών, των funds, της τουριστικής βιομηχανίας.  Σε αυτό το πνεύμα ο σύμβουλος ονειρεύεται πωλήσεις των ανακαινισμένων  κατοικιών. Οι ταλαιπωρημένες από τη φασιστική ρητορική και δράση γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολίων που συγκλονίζονται και από τη φτώχεια και την υποβάθμιση, αλλά και από την πρόσφατη δράση του κυκλώματος μαστροπείας, έχουν ανάγκη από μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης και όχι από διχαστικά, ρατσιστικά, ταξικά, αποπροσανατολιστικά και απάνθρωπα κηρύγματα.

Ο Δήμος Αθήνας έχει σταθεί απέναντι στις ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές που προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν την απαξίωση των φτωχών και των μεταναστών και τη βίαιη εκδίωξή τους από το κράτος και το φασιστικό παρακράτος. Πρόσφατα συγκρότησε ξανά το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών και Προσφύγων δείχνοντας έμπρακτα τον ενταξιακό του προσανατολισμό.

Η ένταξη του θέματος αυτού στην ημερήσια διάταξη αποτελεί υποχώρηση από την αντιρατσιστική παράδοση του Δήμου Αθήνας, έρχεται σε αντίθεση με την κατεύθυνση άρσης των φυλετικών διαχωρισμών και προκαλεί τον κίνδυνο νομιμοποίησης του ρατσιστικού λόγου και των φασιστικών πρακτικών που απειλούν με νέα εγκλήματα κατά μεταναστών και προσφύγων. Αποτελεί σοβαρό σας ολίσθημα, που δεν πρέπει να υλοποιηθεί.

Με τα παραπάνω δεδομένα ζητάμε την απόσυρση του θέματος αυτού από την Ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου σας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kriti
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες…
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού