Αλέξης Χαρίτσης
Με την ψήφιση του ν/σ για τα μη κρατικά ΑΕΙ επιχειρείται η πιο κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από το 1975

Τα βέλη του προς την κυβέρνηση έστρεψε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εκφράζοντας την άποψη πως «η ελληνική δεξιά επιχειρεί να κάνει πράξη αυτό που αποτελούσε πάντα την «ιερή αγελάδα» της».

Εξηγώντας πως «το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο έχει αποτελέσει τον μοναδικό μηχανισμό κοινωνικής κινητικότητας στην ελληνική κοινωνία, επιτρέποντας σε όλους να αποκτήσουν πτυχία..»

«Με την ψήφιση του ν/σ για τα μη κρατικά ΑΕΙ επιχειρείται η πιο κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από το 1975 (…) Κανονικά η συζήτηση θα έπρεπε να σταματά εδώ, στην αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ένας μηχανισμός που έχει ανοιχτή πρόσβαση σε όλους», είπε και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση απαιτεί αριστεία για τα παιδιά των κατώτερων στρωμάτων, αλλά για τα παιδιά τα δικά της, τω, ανώτερων στρωμάτων δεν ζητάει τίποτα και υπόσχεται τα πάντα.», πρόσθεσε στη συνέχεια της ομιλίας του.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Τα δημόσια Πανεπιστήμια θα κληθούν να μοιραστούν μια πενιχρή χρηματοδότηση. Αυτό είναι η απόλυτη απαξίωσή τους. Ποιος θέλει το σημερινό νομοσχέδιο: αυτοί που φαντάζονται τους θεσμούς της εκπαίδευσης ως μηχανισμούς χειραγώγησης και το δημόσιο πανεπιστήμιο προσέφερε κριτική σκέψη». 

«Η ΝΔ έδωσε πολλούς λόγους να το καταψηφίσουμε: Η δημόσια επιχειρηματολογία της κυβέρνηση είναι πάρτι ψέματος. Στόχος ήταν να ανωτατοποιήσουν τα κολέγια και όχι να έρθουν μεγάλα πανεπιστήμια από το εξωτερικό. Επίσης, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα προσφύγουν κατά των δημοσίων, ζητώντας είτε να μπουν δίδακτρα στα δημόσια είτε να λάβουν και αυτά κρατική χρηματοδότηση. Επίσης, θα οδηγηθούν σε μαρασμό τα δημόσια πανεπιστήμια που βρίσκονται στην περιφέρεια» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patatakia
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού
Έρευνα: Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με γνωστική παρακμή και εγκεφαλικό
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού