ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
Υψηλός θα παραμείνει ο πληθωρισμός το επόμενο διάστημα, ενώ η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα

Στον πληθωρισμό, το επίδομα θέρμανσης, αλλά και το διογκωμένο ιδιωτικό χρέος αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Προέβλεψε πως ο πληθωρισμός φέτος θα τείνει στο 10%, όπως θα περιλαμβάνεται στο νέο προϋπολογισμό, ενώ και το επόμενο έτος θα παραμείνει υψηλός, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιβράδυνση στον ρυθμό ανόδου του πληθωρισμού «δεν είναι στοιχείο πανηγυρισμού» και επανέλαβε ότι απαιτούνται μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ του επιδόματος θέρμανσης

Ο κ. Σταϊκούρας απέκλεισε να υπάρξει Fuel Pass - 3 και δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα μέτρα το επόμενο έτος ανάλογα με τις εξελίξεις. Επανέλαβε δε, ότι εκτός απροόπτου θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης, με την πλατφόρμα να ανοίγει εντός του Νοεμβρίου. Υπενθύμισε, παράλληλα. ότι συνεχίζεται για ένα ακόμη εξάμηνο ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, κινηματογράφους, σχολές χορού κ.ά.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, «αποτελεί στοιχείο προβληματισμού η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους σε αυτές τις κρίσεις» και τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους», φέροντας ως παράδειγμα προς αποφυγή τη Βρετανία που βρέθηκε στο στόχαστρο των αγορών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
Διαδικτυακή Ημερίδα: Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ στην Κύπρο (1955–1959): Ιστορική Κατανόηση και Διδακτική Αξιοποίηση
Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 19:00 η διαδικτυακή ημερίδα «Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ στην Κύπρο (1955–1959): Ιστορική Κατανόηση και Διδακτική Αξιοποίηση»
Διαδικτυακή Ημερίδα: Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ στην Κύπρο (1955–1959): Ιστορική Κατανόηση και Διδακτική Αξιοποίηση
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά
Σε εξέλιξη μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από τα δικαστήρια Πειραιά
Η εκπαίδευση στο στόχαστρο – οι αγώνες στο εδώλιο: Η δίκη των εκπαιδευτικών στον Πειραιά αφορά όλους
Σε εξέλιξη μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από τα δικαστήρια Πειραιά