Χρήστος Σταϊκούρας
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS
Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3

Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, «η μείωση των φόρων δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες».

«Η οριζόντια μείωση του Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, 1 δισ. που δεν το αντέχουμε. Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα» επισήμανε.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και ουσιαστικά μας λένε αυξήστε το έλλειμμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμμα 1,7%» πρόσθεσε.

Για τις αυξήσεις στην αγορά είπε: «Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
Το ΑΠΘ ανοίγει τις πύλες του σε 236.000 μαθήτριες και μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας
Νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Αριστοτελείου για σχολεία όλης της Κεντρικής Μακεδονίας
Το ΑΠΘ ανοίγει τις πύλες του σε 236.000 μαθήτριες και μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας