Εξοικονομώ - Ανακαινίζω: Σε δημόσια διαβούλευση σήμερα το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Ανακαινίζω προβλέπει επιδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση κατοικιών

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται σήμερα Τετάρτη το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Ανακαινίζω, που αφορά κυρίως σε κλειστά ακίνητα, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος, σε παρέμβασή του στο πλαίσιο της 23ης Prodexpo, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Ανακαινίζω, εντάσσεται στον ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό για τη στέγαση των νέων ανθρώπων και θα προβλέπει επιδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση κατοικιών.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας  τα τελευταία τρία χρόνια η αγορά ακινήτων και ο κατασκευαστικός κλάδος έχουν πάρει μπροστά, με τη βοήθεια και των μέτρων της κυβέρνησης, όμως η ανάκαμψη δεν έχει καλύψει ακόμα τις πληγές που άφησε πίσω η κρίση, συμπλήρωσε.

«Υπάρχει η ανάγκη η νέα γενιά να μισθώσει κατοικίες σε λογικές τιμές συγκριτικά με τα εισοδήματά της. Για να το πετύχουμε αυτό, έχουμε μια πολυεπίπεδη πολιτική σχετικά με την προσιτή κατοικία», εξήγησε ο 'Α. Σκέρτσος, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες κλειστών και παλαιών κατοικιών.

«Περίπου το 85% των ακινήτων στη χώρα είναι άνω των 20 ετών. Υπάρχει μεγάλο απόθεμα κλειστών και παλαιών κατοικιών και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες, ώστε να τα ανοίξουν», τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinisi stous dromous
Αθήνα «κολλημένη» στους δρόμους: Καθυστερήσεις σε Κηφισίας, Αθηνών και Αττική Οδό
Κυκλοφοριακό «μαρτύριο» στην Αθήνα: Μεγάλες καθυστερήσεις σε Κηφισίας, Λ. Αθηνών και Αττική Οδό – Στο τραπέζι περιορισμοί για τα βαρέα οχήματα
Αθήνα «κολλημένη» στους δρόμους: Καθυστερήσεις σε Κηφισίας, Αθηνών και Αττική Οδό
χρήματα με επίδομα
Έρχεται νωρίτερα το Δώρο Χριστουγέννων – Αναλυτικός οδηγός για εργαζομένους και εργοδότες
Δώρο Χριστουγέννων 2025: Θα γίνει νωρίτερα φέτος η καταβολή του – Τι πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες
Έρχεται νωρίτερα το Δώρο Χριστουγέννων – Αναλυτικός οδηγός για εργαζομένους και εργοδότες