Αντιφατικές πληροφορίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία
Αντιφατικά μηνύματα εξέπεμψε η ηγεσία της Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση σχετικά με τους διπλωματικούς χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία, ιδιαιτέρως μετά την οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης

Αρχικά δημοσιεύθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ η πληροφορία από το αρμόδιο υπουργείο πως η κυβέρνηση αποφασίζει να αναστείλει κάθε σχέδιο για ανάπτυξη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ΥΠΕΘΑ, η προγραμματισμένη επίσκεψη Τούρκων αξιωματούχων εντός Δεκεμβρίου θα ακυρωνόταν, στον απόηχο της έντασης που εκπέμπει η τουρκική πλευρά.

Ωστόσο, σύμφωνα με διαφορετικές πηγές που πρόσκειται στο Μέγαρο Μαξίμου, ο σχεδιασμός των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία θα συνεχιστεί κανονικά. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η ανακοίνωση για «πάγωμα» των ΜΟΕ αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δεν επιβεβαιώνεται από το Μαξίμου.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

σχετικά άρθρα

Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Το τσιπουράκι, το ταπεινό ποτό των κάποτε φτωχών Βολιωτών και όχι μόνο, θα συνεχίσει να προσφέρεται, αλλά σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους που...
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου