Σειρά νομοσχεδίων κατατίθενται τις τελευταίες ημέρες, προς ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής, σε μία εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να «περάσει» δύσκολα νομοθετήματα, στα οποία συμπεριλαμβόνται τα μνημονιακά προαπαιτούμενα για τη χορήγηση της δόσης του Ιουλίου, εν όψει και της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών, μεταξύ των νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή συμπεριλαμβάνονται αυτό με τις πολεοδομικές και χωροταξικές ρυθμίσεις, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς και το ν/σ που περιλαμβάνει βελτιώσεις και εντάξεις νέων έργων στον τρέχοντα επενδυτικό νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί έως την Παρασκευή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα θερινά τμήματα, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αλλάξει όποιο βουλευτή φέρεται να διαφωνεί με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί κάθε φορά. Ήδη, στην περίπτωση με τη «μικρή ΔΕΗ», το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει βουλευτές που δεν έχουν μέχρι στιγμής αντιδράσει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.
Υπενθυμίζεται πως όταν έκλεισε η Ολομέλεια της Βουλής, στις 4 Ιουνίου, κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν ότι «δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νομοθετικό έργο το επόμενο διάστημα που να απαιτεί Ολομέλεια».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom