Υπουργείο Παιδείας
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Προτάσεις για Βαθμολογικά Κέντρα και Προέδρους αυτών ζητά από Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης το ΥΠΑΙΘ

To υπουργείο Παιδείας ζητά από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης Αττικής, Ηπείρου, Δυτ. Ελλάδας, Στ. Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρ. Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτ. Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου να προτείνουν έως την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου:

  • Τις έδρες (σχολεία ή σχολικά συγκροτήματα) που θα εδρεύουν τα Βαθμολογικά Κέντρα φέτος.
  • Τα ονόματα ΣΕΕ ή εκπαιδευτικών Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με βαθμό Α’ για ορισμό Προέδρων των Βαθμολογικών Κέντρων ΓΕΛ και των 4 Βαθμολογικών Κέντρων ΕΠΑΛ που θα λειτουργήσουν συνολικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022.

Δείτε εδώ αναλυτικά την οδηγία του υπουργείου Παιδείας για τα Βαθμολογικά Κέντρα.

Πώς θα λειτουργήσουν τα Βαθμολογικά Κέντρα

Με την αριθμ. Φ.253/4385/A5/ΕΠ/31-5-2021 υπουργική απόφαση είχαν οριστεί τα Βαθμολογικά Κέντρα που λειτούργησαν το 2021 για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Για τα Βαθμολογικά Κέντρα της περιφέρειάς σας, που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω απόφαση, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων 2022, παρακαλούμε έως την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου να μας προτείνετε:

Τις έδρες (σχολεία ή σχολικά συγκροτήματα) που θα εδρεύουν τα ΒΚ φέτος.

Για πρακτικούς λόγους θα ήταν καλό να είναι τα ίδια με πέρυσι, εκτός αν υπάρχει ανάγκη μεταστέγασης. Υπενθυμίζεται ότι με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούν κατόπιν αιτήσεώς τους να λαμβάνουν γνώση της αναλυτικής βαθμολογίας τους με επίδειξη των γραπτών τους δοκιμίων.

Επομένως τα κτήρια που θα λειτουργήσουν ως Βαθμολογικά κέντρα θα πρέπει να έχουν κατάλληλη υποδομή για εύκολη πρόσβαση και αναζήτηση των γραπτών δοκιμίων, στην περίπτωση που η αντίστοιχη Διεύθυνση Δ.Ε. επιλέξει μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης να φυλαχθούν τα γραπτά δοκίμια στο κτήριο του Βαθμολογικού Κέντρου.

Παρακαλούμε επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 της Φ.251/25089/Α5/20-2- 2020 (ΦΕΚ 643 Β΄/2020) ΥΑ, να μας προτείνετε ονόματα ΣΕΕ ή εκπαιδευτικών Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με βαθμό Α’ για ορισμό Προέδρων των Βαθμολογικών Κέντρων ΓΕΛ και των 4 Βαθμολογικών Κέντρων ΕΠΑΛ που θα λειτουργήσουν συνολικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022.

Κατά την εισήγησή σας εκτός των άλλων να συνεκτιμηθεί η σχετική εμπειρία από τη λειτουργία Βαθμολογικού Κέντρου, η οργανωτικότητα και η συνεργατική διάθεση των προτεινόμενων Προέδρων.

Οι προϋποθέσεις για τους προέδρους των Βαθμολογικών Κέντρων

Τέλος, σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις δεν μπορεί να είναι Πρόεδρος Βαθμολογικού Κέντρου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, όποιος έχει συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και τρίτου βαθμού με εξεταζόμενο ή είναι σύζυγος υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα και για τον λόγο αυτό οι προτεινόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση.

Οι προτάσεις και οι πρωτότυπες Υπεύθυνες Δηλώσεις των προτεινόμενων Προέδρων θα αποσταλούν στην υπηρεσία μας αποκλειστικά με ταχυμεταφορά (courier) με εμπιστευτικό πρωτόκολλο εντός της ως άνω καθορισμένης προθεσμίας, ενώ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποσταλούν με φαξ ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μαθητεία
Μαθητεία ΕΠΑΛ: Εγκρίθηκε ο «Οδηγός Υλοποίησης» με προσλήψεις αναπληρωτών
Η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω της Πράξης «Μαθητεία Μεταλυκειακού έτους ΕΠΑΛ αφορά στην παροχή εκπαιδευτικού έργου αποκλειστικά και μόνο...
Μαθητεία ΕΠΑΛ: Εγκρίθηκε ο «Οδηγός Υλοποίησης» με προσλήψεις αναπληρωτών