Ένας 15χρονος επιτέθηκε σήμερα σε σχολείο στην περιοχή Οντίντσοβο, κοντά στη Μόσχα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μαθητή και ενός φύλακα ασφαλείας. Ο φερόμενος ως δράστης, ταυτοποιημένος ως Τίμοθι Κ., εισέβαλε στο Γυμνάσιο Uspenskaya κρατώντας μαχαίρι και σπρέι πιπεριού. Φορούσε μπλουζάκι με την επιγραφή «Καμία Ζωή Δεν Μετράει» και προστατευτικό κράνος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι μαθητές τράπηκαν σε φυγή κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ ο δράστης κινείτο εντός του σχολείου απειλώντας τους με τα όπλα του. Ο 32χρονος φύλακας ασφαλείας, Ντμίτρι Παβλόφ, προσπάθησε να τον αφοπλίσει, αλλά δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε θανάσιμα.
Οι αρχές αναφέρουν ότι ο έφηβος φέρεται να στόχευσε συγκεκριμένα μαθητές, υποβάλλοντας τους σε ερωτήσεις σχετικά με την εθνικότητά τους πριν επιτεθεί σε ένα 10χρονο αγόρι, το οποίο σκοτώθηκε.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο 15χρονος φέρεται να κατέγραψε σε βίντεο τις πράξεις του.
Ένοπλοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στο σχολείο και συνέλαβαν τον ανήλικο δράστη, ο οποίος κρατείται για περαιτέρω έρευνα. Οι αρχές διερευνούν τα κίνητρα της επίθεσης και τον τρόπο που ο έφηβος απέκτησε τα όπλα.

Το μανιφέστο 11 σελίδων με τίτλο «η οργή μου»
Όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα, ο ανήλικος προετοιμαζόταν για την επίθεση επί αρκετές ημέρες. Στο διάστημα αυτό είχε συντάξει ένα κείμενο 11 σελίδων με τίτλο «Η οργή μου», το οποίο απέστειλε σε συμμαθητές του. Στο συγκεκριμένο μανιφέστο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξέφραζε έντονο μίσος απέναντι στην κοινωνία και προχωρούσε σε διαχωρισμούς ανθρώπων με βάση την εθνικότητα και τη θρησκεία τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Λεωνίδας Βουρλιώτης