κεριά, θάνατος, θλίψη
Νότια Κορέα: Ισόβια σε δασκάλα που σκότωσε 8χρονη μαθήτρια σε σχολείο με μαχαίρι

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Νότια Κορέα η υπόθεση της 48χρονης Μιέονγκ Τζάε-ουάν, πρώην δασκάλας δημοτικού, η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία μιας 8χρονης μαθήτριας, την οποία μαχαίρωσε μέσα στο σχολείο στην πόλη Νταεγιόν, τον Φεβρουάριο του 2025.

Η υπόθεση συγκλόνισε τη χώρα, καθώς το έγκλημα διαπράχθηκε σε έναν από τους πιο προστατευμένους θεσμούς της κοινωνίας: το σχολείο. Η μικρή Κιμ Χα-νέουλ εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε αίθουσα πολυμέσων, ενώ η δράστης βρέθηκε δίπλα της με τραύμα στο λαιμό, το οποίο –σύμφωνα με τις αρχές– προκλήθηκε από απόπειρα αυτοτραυματισμού.

Απαίτηση για θανατική ποινή – αλλά το δικαστήριο επέλεξε ισόβια

Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν τη θανατική ποινή, επικαλούμενες την ωμότητα του εγκλήματος αλλά και την επιθυμία της οικογένειας του θύματος για αυστηρή τιμωρία. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση, σημειώνοντας ότι, παρά τον υψηλό κίνδυνο υποτροπής, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την επιβολή της εσχάτης των ποινών.

Η κατηγορούμενη, κατά την απολογία της, υποστήριξε ότι βρισκόταν υπό ψυχιατρική αγωγή και είχε μειωμένη αντίληψη των πράξεών της τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ δήλωσε ότι θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της με τύψεις.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες – σχεδίαζε διπλή αυτοκτονία με τυχαίο παιδί

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η Μιέονγκ είχε αγοράσει μαχαίρι την ημέρα της δολοφονίας, δηλώνοντας πως είχε σκεφτεί να βάλει τέλος στη ζωή της παίρνοντας μαζί της ένα τυχαίο παιδί. Το σχέδιό της υλοποιήθηκε όταν παρέσυρε την 8χρονη Κιμ σε αίθουσα χωρίς επίβλεψη και της επιτέθηκε με το όπλο.

Το κορίτσι δηλώθηκε αγνοούμενο όταν δεν παρουσιάστηκε στο σημείο επιβίβασης για το σχολικό λεωφορείο. Η σορός της εντοπίστηκε λίγο αργότερα εντός του σχολικού χώρου.

Ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς και ψυχικής αστάθειας

Η υπόθεση αποκάλυψε μια σειρά ανησυχητικών στοιχείων για την ψυχική κατάσταση της δασκάλας πριν από το έγκλημα. Είχε αιτηθεί εξάμηνη άδεια λόγω κατάθλιψης, αλλά επέστρεψε στα καθήκοντά της μόλις τρεις εβδομάδες αργότερα, ύστερα από γνωμάτευση γιατρού.

Λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία, είχε επιτεθεί σε συνάδελφό της, τον οποίο φέρεται να ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα, γεγονός που κινητοποίησε τους επιθεωρητές του Υπουργείου Παιδείας. Την ημέρα της επίσκεψής τους στο σχολείο διαπράχθηκε το έγκλημα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γατα
Γάτες: Έχουν 7 ή 9 ζωές;
Οι γάτες, με τη μυστηριώδη συμπεριφορά και τις εντυπωσιακές τους ικανότητες, έχουν εμπνεύσει αμέτρητες ιστορίες και δοξασίες μέσα στους αιώνες. Ένας...
Γάτες: Έχουν 7 ή 9 ζωές;
dioriga
Θρίλερ στη Διώρυγα της Κορίνθου: Ανήλικη εντοπίστηκε να επιπλέει στο κανάλι
Η 15χρονη έπεσε από ύψος 50 μέτρων και κολύμπησε επί 20 λεπτά μέχρι τα Ίσθμια υπό τις οδηγίες των αστυνομικών
Θρίλερ στη Διώρυγα της Κορίνθου: Ανήλικη εντοπίστηκε να επιπλέει στο κανάλι