κενυα
Συνολικά πέθαναν 429 πιστοί – Έλεγε ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε στην Κένυα, όταν ο πάστορας Πολ Νθένγκε Μακένζι, μετά τον θάνατο 429 πιστών της αίρεσης του, τους οποίους έπεισε να νηστέψουν μέχρι θανάτου κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας.

Ο Μακένζι και οι 94 συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων είναι και η σύζυγός του, δήλωσαν «αθώοι» αφού τους αναγνώστηκε το κατηγορητήριο εννέα και πλέον μήνες μετά τον εντοπισμό των πρώτων θυμάτων στο δάσος της Σακαχόλα, στα κενυατικά παράλια, όπου είχε δραστηριοποιηθεί η ευαγγελική «Διεθνής Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης».

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν στις 16 Ιανουαρίου ότι θέλουν να ασκήσουν διώξεις για περίπου δέκα αδικήματα στους κατηγορουμένους για τη «σφαγή της Σακαχόλα», η οποία συγκλόνισε την Κένυα πέρσι την άνοιξη.

Δύο ημέρες αργότερα ασκήθηκε δίωξη στον Μακένζι για «διευκόλυνση διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας», «συμμετοχή σε οργανωμένη, εγκληματική δραστηριότητα» και «ριζοσπαστικοποίηση».

Άλλο δικαστήριο, στην πόλη Μαλίντι, ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πάστορα και 30 συγκατηγορουμένους του, προτού να εξετάσει το ενδεχόμενο να του ασκήσει δίωξη για δολοφονία. Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 6 Φεβρουαρίου. Την Πέμπτη ενδέχεται να ασκηθούν νέες διώξεις σε βάρος των κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος παιδιών.

Τα περισσότερα θύματα πέθαναν από την πείνα, αφού ακολούθησαν το κήρυγμα του Μακένζι που τους προέτρεψε να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού» προτού να έρθει το τέλος του κόσμου, το οποίο είχε προβλέψει ότι θα συνέβαινε τον Αύγουστο του 2023. Κάποια από τα θύματα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου.

Ο Μακένζ ήταν οδηγός ταξί μέχρι πριν ιδρύσει τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης. Αν και είχε συλληφθεί πολλές φορές για τα εξτρεμιστικά κηρύγματά του, του είχε επιτραπεί να δρα ανενόχλητος μέχρι την αποκάλυψή των πτωμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Τα αποτελέσματα αθλητικών δοκιμασιών Ιουνίου 2024 για τους εξ αναβολής υποψηφίους
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Μόλις 7 υποψήφιοι πέτυχαν στις τελευταίες αθλητικές δοκιμασίες της Προκήρυξης 6Κ/2018 
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Τα αποτελέσματα αθλητικών δοκιμασιών Ιουνίου 2024 για τους εξ αναβολής υποψηφίους