Thumbnail
Ορισμένα από τα θύματα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου

Στους 336 έχει φτάσει ο αριθμός των θυμάτων της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου «για να συναντήσουν τον Ιησού» ανέβηκε . Δύο μήνες μετά, ακόμα ανασύρονται νεκροί.

Οι 336 νεκροί έπεσαν θύματα της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου στο δάσος της Κένυας «για να συναντήσουν τον Ιησού», όπως προέτρεπε τους πιστούς ο αυτοανακηρυχθείς «πάστορας» Πολ Νθένγκε Μακένζι.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του προέδρου Ρούτο, ο υπουργός Εσωτερικών Κιθούρε Κιντίκι ζήτησε δημοσίως «συγγνώμη» για την αδράνεια των αρχών, αναγνωρίζοντας πως εάν υπήρχε μεγαλύτερη επαγρύπνηση θα μπορούσε να είχε αποτραπεί η τραγωδία.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους Κενυάτες, όπως έκανε και ο πρόεδρός μας. Είναι προφανές ότι υπήρξε χαλαρότητα τόσο από την προηγούμενη όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση, που οδήγησε δυστυχώς στον θάνατο πολλών πολιτών στη Σακαχόλα», δήλωσε.

Δύο μήνες αφότου αποκαλύφθηκε η μακάβρια υπόθεση που συγκλόνισε την Κένυα, η επιχείρηση για τον εντοπισμό θυμάτων στο δάσος Σακαχόλα έχει ανασταλεί προσωρινά ενόψει της διενέργειας νεκροψίας-νεκροτομής σε πτώματα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Από όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα, προκύπτει ότι τα περισσότερα θύματα πέθαναν από την πείνα, προφανώς τηρώντας τις εντολές του «πάστορα». Ορισμένα από τα θύματα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου. Σε κάποιες περιπτώσεις έλειπαν όργανα και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται κύκλωμα εμπορίας ανθρώπινων οργάνων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιγάρο
Τσιγάρα: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» - Πάνω από τα 6 ευρώ το πακέτο
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια απότομη άνοδο της τιμής, η οποία για τα κλασικά τσιγάρα θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 3 ευρώ ανά πακέτο
Τσιγάρα: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» - Πάνω από τα 6 ευρώ το πακέτο
Χάρης Δούκας
Το «μήνυμα» Δούκα μέσω Σάντσεθ για την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: «Όχι χειροκρότημα σε όσους έβαλαν φωτιά στον κόσμο»
Παρέμβαση Δούκα για το Ιράν: Η υιοθέτηση της γραμμής Σάντσεθ απέναντι στις ΗΠΑ
Το «μήνυμα» Δούκα μέσω Σάντσεθ για την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: «Όχι χειροκρότημα σε όσους έβαλαν φωτιά στον κόσμο»
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ
«Σήμερα θα έκλεινες τα 26»: Το σπαρακτικό μήνυμα του Πάνου Ρούτσι για τον γιο του και η υπόσχεση για τιμωρία των ενόχων
Η συγκινητική ανάρτηση του Πάνου Ρούτσι για τα γενέθλια του γιου του
«Σήμερα θα έκλεινες τα 26»: Το σπαρακτικό μήνυμα του Πάνου Ρούτσι για τον γιο του και η υπόσχεση για τιμωρία των ενόχων