Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Αυτό είναι το όνομα που έδωσε ο ΠΟΥ
«Παραλλαγή ανησυχίας» χαρακτηρίζει ο ΠΟΥ τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα - Ποιο όνομα της δίνει

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συνεδρίασε σήμερα για να αξιολογήσει το νέο, μετάλλαξη της Μποτσουάνα του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, αποφάσισε να το χαρακτηρίσει «παραλλαγή ανησυχίας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην παραλλαγή B.1.1.529 δόθηκε η ονομασία «Όμικρον» από το γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή αυτή επιφέρει μεγαλύτερο κίνδυνο επαναμόλυνσης, σε σύγκριση με τις άλλες «παραλλαγές ανησυχίας».

Τα κρούσματα της Όμικρον φαίνεται ότι αυξάνονται σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της Νότιας Αφρικής.

Τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο στην Ελλάδα

Παράλληλα, αυστηρά μέτρα εφαρμόζει από αύριο, Σάββατο, η ελληνική κυβέρνηση, μετά την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του κορονοϊού, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ελήφθησαν αποφάσεις για τις χώρες της νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.

Περισσότερα εδώ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΜΑΚ
«Olympus Riviera Greece»: Η Πιερία αλλάζει επίπεδο στην τουριστική προβολή μέσω του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Σύμπραξη Πιερίας και ΠΑΜΑΚ για την ανάδειξη του Ολύμπου: Η νέα εφαρμογή «Olympus Riviera Greece»
«Olympus Riviera Greece»: Η Πιερία αλλάζει επίπεδο στην τουριστική προβολή μέσω του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: Το απολυτήριο ΕΠΛ δεν αποτελεί πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης
Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε το πλαίσιο που διέπει το απολυτήριο των πρώην Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων (ΕΠΛ)
Ζαχαράκη: Το απολυτήριο ΕΠΛ δεν αποτελεί πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης