Κορονοϊός - Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Στο Βέλγιο το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης της Μποτσουάνα στην Ευρώπη - Νεαρή ανεμβολίαστη στο Βέλγιο που είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη νότια Αφρική

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού από τη Μποτσουάνα καταγράφηκε στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για γυναίκα νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας.

Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορονοϊό.

Η γυναίκα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει το rtbf.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το Βέλγιο πραγματοποιεί αναλύσεις σε δύο δείγματα COVID-19 για να διακριβώσει αν πρόκειται για την νέα παραλλαγή B.1.1.529 του SARS-COV-2 η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη νότια Αφρική, δήλωσε σήμερα ένας διακεκριμένος ιολόγος.

Ο Μαρκ Βαν Ρανστ, το εργαστήριο του οποίου συνεργάζεται στενά με την αρχή δημόσιας υγείας Sciensano, έκανε το παραπάνω σχόλιο στο Twitter.

«Αυτή τη στιγμή αναλύουμε δύο ύποπτα δείγματα», είπε ο Βαν Ρανστ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κέικ
Γιατί το κέικ δεν βγαίνει αφράτο: Συνηθισμένα λάθη και πώς να τα αποφύγετε
Παρά την απλότητα της παρασκευής του, αρκετές φορές καταλήγει να βγαίνει συμπαγές και βαρύ αντί για ελαφρύ και αέρινο. Η εξήγηση κρύβεται συνήθως σε...
Γιατί το κέικ δεν βγαίνει αφράτο: Συνηθισμένα λάθη και πώς να τα αποφύγετε