Δραματικές στιγμές στο Ρέθυμνο: Απεγκλωβισμοί πολιτών από παράκτιες περιοχές λόγω του πύρινου μετώπου

Κόσμος 0

Κορονοϊός: Πάνω από 190.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο

ispania koronoios
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα δύο τρίτα των θανάτων έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη

Ο αριθμός των νεκρών σε όλον τον κόσμο από τη νόσο covid-19 που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού έφθασε σήμερα τις 190.989, εκ των οποίων σχεδόν τα δύο τρίτα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, έπειτα από την εμφάνιση του ιού στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό βασισμένο σε επίσημες πηγές που έδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο στις 14:00.

Ο απολογισμός βασίστηκε σε στοιχεία που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο από τις εθνικές αρχές της κάθε χώρας και από πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Συνολικά, 190.089 θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 116.221 στην Ευρώπη (1.296.248 κρούσματα), την ήπειρο που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Περισσότερα από 2.719.450 κρούσματα του κορονοϊού έχουν διαγνωστεί σε 193 χώρες και εδάφη από την αρχή της επιδημίας.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει καταγράψει τους περισσότερους νεκρούς --σχεδόν 49.963--, ακολουθεί η Ιταλία (25.549 νεκροί), η Ισπανία (22.524), η Γαλλία (21.856) και το Ηνωμένο Βασίλειο (18.738).

Στην Κίνα (εξαιρούνται τα εδάφη του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο) έχουν καταγραφεί επισήμως 4.632 νεκροί. Η Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε τον πρώτο νεκρό από covid-19 στο έδαφός της.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Αυτές είναι οι 5 πιο ακριβές πόλεις για φοιτητές στην Ελλάδα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος