Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Λαν αναμένεται να εξασθενήσει σε τυφώνα κατηγορίας 1 καθώς θα πλησιάσει τη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο το πρωί της Δευτέρας

Οι αρχές της Ιαπωνίας προετοιμάζονται για την έλευση του τυφώνα Λαν που αναμένεται να πλήξει μεγάλες περιοχές της χώρας αύριο, Κυριακή, με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, ενδεχομένως εμποδίζοντας την προσέλευση ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές. Ο τυφώνας Λαν χαρακτηρίστηκε σήμερα έντονη καταιγίδα κατηγορίας 4, με ανέμους που φθάνουν έως 250 χλμ. την ώρα, γράφει στην ιστοσελίδα της η υπηρεσία για τον Κίνδυνο Τροπικής Καταιγίδας.

Μέχρι το μεσημέρι, ο Λαν βρισκόταν νότια του νησιού Νότιο Μποροντίνο, ανατολικά της Οκινάουα, και κινείται βορειοανατολικά με ταχύτητα τα 15 χλμ την ώρα, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο Λαν αναμένεται να εξασθενήσει σε τυφώνα κατηγορίας 1 καθώς θα πλησιάσει τη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της υπηρεσίας για τον Κίνδυνο Τροπικής Καταιγίδας.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της εκστρατείας για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο και η κακοκαιρία μπορεί να αποτρέψει ορισμένους ψηφοφόρους να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα. Οι εκτιμήσεις δίνουν μεγάλη νίκη στο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) του πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πίνακας σχολικής αίθουσας με χριστιανική εικόνα από πάνω
«Ηθική» στα σχολεία: Σε Θεολόγους η πρώτη ανάθεση, έρχονται οι Φάκελοι Μαθήματος
"Καμπανάκι" από τους θεολόγους για το ωρολόγιο πρόγραμμα: «Πώς θα διδάξουμε Ηθική στους απαλλασσόμενους μαθητές όταν κάνουμε Θρησκευτικά;»
«Ηθική» στα σχολεία: Σε Θεολόγους η πρώτη ανάθεση, έρχονται οι Φάκελοι Μαθήματος
Αλέξης Τσίπρας και Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού κατά Τσίπρα: «Είναι κοροϊδία, παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία της ιδρυτικής μας»
«Δεν έχει κάνει τίποτα ως πρωθυπουργός, έρχεται μετά από χρόνια να μας πει ότι εγώ θα τα φροντίσω»
Μαρία Καρυστιανού κατά Τσίπρα: «Είναι κοροϊδία, παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία της ιδρυτικής μας»