Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η βραβευμένη με Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής, ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη πρωταγωνιστεί σε μία νέα ταινία που σκηνοθετεί ο Νταβίντ Αντόνιουκ (η Τζοάνα Τσάνις έγραψε το σενάριο) , σε παραγωγή των Τσακ Σκοτ και Γκρέγκορι Σ. Παπάς.  

Η ταινία «Ελευθερομάνια» βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία που αποκάλυψε ο Παπάς όταν έπεσε στα χέρια του το ημερολόγιο μίας επιζήσασας του Ολοκαυτώματος και που αναφέρονταν στους Έλληνες κρατούμενους του Άουσβιτς.

Μετά από χρόνια έρευνας και αφού κατάφερε να βρει επίσημες μαρτυρίες αξιωματικών των SS μέσα από τα αρχεία του Βερολίνου, ο Παπάς έστειλε την ιστορία στην Τσάνις, η οποία ζει στο Τορόντο, και αυτή την μετέτρεψε σε σενάριο.
  
Η ιστορία διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1944 όταν οι Ναζί αποφάσισαν 446 Έλληνες κρατούμενοι ως Sonderkommandos να οδηγήσουν τους υπόλοιπους φυλακισμένους στους θαλάμους αερίων της Πολωνίας. Σε περίπτωση που δεν το δέχονταν θα θανατώνονταν.
  
Η δράση κινείται μεταξύ Τορόντο και Νέας Υόρκης και περιστρέφεται γύρω από την συγγραφέα και επιζήσασα του Άουσβιτς Πιρόσκα, την οποία υποδύεται η Δουκάκη, καθώς μοιράζεται τις αναμνήσεις της με τη δημοσιογράφο Ανθούλα Κατσιματίδης.
   
Η γνωστή ελληνίδα τραγουδίστρια Γλυκερία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Νέος Κόσμος» θα τραγουδήσει το Μινόρε της Αυγής για τους τίτλους τέλους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαίρη Πλέσσα
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
Η διαχείριση της σχολικής παραίτησης δεν λύνεται με ψηφιακές πλατφόρμες και λογιστικές καταγραφές απουσιών στο myschool
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
σφακια
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Νέα συνάντηση του Εθνικού Διαλόγου την Τρίτη 26 Μαΐου
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Φυσική
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής
Η ΕΕΦ υποστηρίζει ότι οι μαθητές του Πεδίου Υγείας διαθέτουν το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο και ζητά να αξιοποιηθεί η νέα δυνατότητα πρόσβασης στα...
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής