Αλέξης Μητρόπουλος: Ποιοι θα χάσουν το επίδομα των 300 ευρώ

Κόσμος 0

Για «επιθετικές ενέργειες» κατηγορεί η Σερβία τα Σκόπια – Ανάκληση διπλωματών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σερβία

Η Σερβία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τα μέλη της διπλωματικής αποστολής της στα Σκόπια, μετά τις πληροφορίες που έλαβε περί «επιθετικών ενεργειών» σε βάρος των θεσμών της, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντρ Βούτσιτς. Η κρίση εκδηλώθηκε με αιχμή το Κόσοβο, την αποσχισθείσα Δημοκρατία που η Σερβία δεν αναγνωρίζει ως ανεξάρτητη, σε αντίθεση με τα Σκόπια.

«Υπάρχουν πολλές εικασίες αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι όλα τα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες» είπε ο Βούτσιτς μιλώντας σε δημοσιογράφους κοντά στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σερβίας, ορισμένοι από τους εργαζόμενους στην πρεσβεία θα αντικατασταθούν.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων συνδέουν την απόφαση αυτή του Βελιγραδίου με πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ΠΓΔΜ σκοπεύει να πιέσει ώστε να γίνει το Κόσοβο μέλος της UNESCO.

Η ΠΓΔΜ είναι μία από τις 114 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και 23 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος