Thumbnail
Παλαιστίνη

Δεκάδες Παλαιστίνιοι που διαδήλωναν την υποστήριξή τους στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας στο Ισραήλ τραυματίστηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Οι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά και πλαστικές σφαίρες αλλά και από τα δακρυγόνα, διευκρίνισαν η Ερυθρά Ημισέληνος και το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης, καθώς και κοντά στο τείχος της ντροπής που περικλείει τη Λωρίδα της Γάζας. Στόχος τους ήταν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους εκατοντάδες κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 17 Απρίλη ζητώντας να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησής τους.

Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες, έκαναν πορεία μέχρι τον φράχτη, ενώ μόλις πέρασαν την «περίμετρο ασφαλείας» που είχαν στήσει οι Ισραηλινοί και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, δέχτηκαν τα πυρά των στρατιωτών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σ. Ζαχαράκη για 25η Μαρτίου: «Η ελευθερία κατακτάται με θάρρος, ενότητα και υψηλό φρόνημα»
Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφίας Ζαχαράκη για την 25η Μαρτίου
Σ. Ζαχαράκη για 25η Μαρτίου: «Η ελευθερία κατακτάται με θάρρος, ενότητα και υψηλό φρόνημα»
νηπιαγωγείο
Υπ. Παιδείας: Παρατείνεται έως τις 27 Μαρτίου η προθεσμία εγγραφής σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία
Οι Διευθυντές/ντριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες της περιοχής
Υπ. Παιδείας: Παρατείνεται έως τις 27 Μαρτίου η προθεσμία εγγραφής σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία