Thumbnail
Καναδάς

Σύροι πρόσφυγες στον Καναδά ονόμασαν το νεογέννητο μωρό τους Τζάστιν Τριντό για να ευχαριστήσουν τον Καναδό πρωθυπουργό που τους δέχθηκε στη χώρα.

Όταν ο Μοχάμεντ και η Άφραα Μπίλαν έφτασαν στον Καναδά τον Φεβρουάριο του 2016 ξεκινούσαν μια νέα ζωή σε μια άγνωστη χώρα. Με καταγωγή από τη Δαμασκό έφτασαν στο Μόντρεαλ μαζί με την κόρη τους Νάγια και τον γιο τους Ναέλ στη μέση του χειμώνα.

Ο Τριντό δεν ήταν στο αεροδρόμιο για να τους καλωσορίσει, όπως έκανε με άλλους Σύρους πρόσφυγες, όμως εκείνοι ένιωσαν την ανάγκη να τον ευχαριστήσουν με κάποιο τρόπο, οπότε έδωσαν στον νεογέννητο γιο τους το όνομά του.

Ο Τζάστιν Τριντό Άνταμ Μπίλαν γεννήθηκε την Πέμπτη στο Κάλγκαρι, όπου πλέον ζει η οικογένεια.

Στη Δαμασκό ο Μοχάμεντ, 29 ετών, εργαζόταν ως κουρέας, όμως μετά το ξέσπασμα του εμφύλιου στη Συρία συνελήφθη από τον συριακό στρατό. Αφού αφέθηκε ελεύθερος έμαθε ότι τον αναζητούν και πάλι. Μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση του Καναδά ο Τριντό και η χώρα άρχισε να δέχεται πρόσφυγες από τη Συρία ο Μοχάμεντ άδραξε την ευκαιρία.

Αφού πέρασαν ένα διάστημα στο Μόντρεαλ, τελικά μετακόμισαν στο Κάλγκαρι. «Ο Καναδάς είναι πολύ πιο ασφαλής, δεν υπάρχει πόλεμος», σχολίασε η Άφραα. «Όλα είναι διαφορετικά, όλα είναι καλά, καμία σχέση με τη Συρία».

Η Άφραα παραδέχθηκε ότι στην αρχή δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στον Καναδά, κυρίως εξαιτίας του κρύου. Όμως πλέον μιλά καλά αγγλικά και ο Μοχάμεντ εργάζεται σε ένα παντοπωλείο.

Οι δύο Σύροι ελπίζουν κάποια στιγμή ο μικρός Τζάστιν Τριντό να μπορέσει να γνωρίσει τον άνδρα από τον οποίο πήρε το όνομά του. «Είναι ένας πραγματικά καλός άνθρωπος. Μας βοήθησε πολύ (?) Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ίδιο και όλους τους Καναδούς», είπε η Άφραα.

πηγή: BBC - ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Ολομέλεια της Βουλής
Βουλή - LIVE: Ψηφίζεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» στην εκπαίδευση
Δείτε live στο alfavita τη συζήτηση στη Βουλή για την ίδρυση της Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών – Τι προβλέπουν οι τροπολογίες για την...
Βουλή - LIVE: Ψηφίζεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» στην εκπαίδευση
Συνταξιούχος
Συντάξεις-σοκ για τη νέα γενιά: Κάτω από 1.000 ευρώ μετά από 40 χρόνια δουλειάς
Πώς οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα ζουν με το 50% του μισθού τους – Αναλυτικά παραδείγματα για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες
Συντάξεις-σοκ για τη νέα γενιά: Κάτω από 1.000 ευρώ μετά από 40 χρόνια δουλειάς
Ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας με μηχανή
Άγιος Παντελεήμονας: Στο νοσοκομείο 58χρονος μετά από άγρια συμπλοκή – Χειροπέδες σε 48χρονο
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 58χρονος μετά από συμπλοκή στον Άγιο Παντελεήμονα
Άγιος Παντελεήμονας: Στο νοσοκομείο 58χρονος μετά από άγρια συμπλοκή – Χειροπέδες σε 48χρονο