Thumbnail
Τουρκία

Ερντογάν: Το Ισλαμικό Κράτος είναι "πιθανώς ο δράστης" της επίθεσης στο Γκαζιάντεπ
Το Ισλαμικό Κράτος είναι "πιθανώς ο δράστης" της επίθεσης που έγινε χθες το βράδυ στο Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, από την οποία τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν, σημείωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει "καμία διαφορά" ανάμεσα στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν --τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία--, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και τη τζιχαντιστική οργάνωση ΙΚ, "που είναι πιθανώς και ο δράστης της επίθεσης στην Γκαζιάντεπ".

"Η χώρα μας, το έθνος μας, δεν μπορούν παρά να επαναλαμβάνουν επίμονα το ίδιο μήνυμα προς αυτούς που μας επιτίθενται: θα αποτύχετε!", τόνισε επίσης ο Ερντογάν.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην "πρόκληση" που συνιστά η επίθεση στο Γκαζιάντεπ, αλλά θα δείξει αντιθέτως "ενότητα, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στις "παράνομες" οργανώσεις που πολεμούν οι ένοπλες δυνάμεις της και ζητεί από τη Δύση να δείξει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο PKK.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει το PKK τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 70 ανθρώπων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
«…κύλαγε το τσέρκι στην οδό Φυλής», «Ο παλιός φωνόγραφος», «Ξημερώνει Κυριακή», «Σάββατο κι απόβραδο και ασετιλίνη στην Αριστοτέλους που γερνάς».
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
diapolitismiki_ekpaideush
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου
Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τη μεταφορά του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και Λυκείου σε...
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου