Υπουργείο Παιδείας: Σχέδιο «START» για την επαγγελματική εκπαίδευση – Στα 182 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση της μαθητείας

Κόσμος 0

Γιούνκερ: Θα ήταν λάθος ο τερματισμός των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν

Ως λάθος χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο τερματισμού ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ε.Ε. ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτώ, επανέλαβε τη θέση που εξέφρασε ο ίδιος πρόσφατα, ότι για να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, απαιτείται ομοφωνία των κρατών μελών, όμως θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος.

Παράλληλα, η κα Μπερντώ υπενθύμισε ότι η ενταξιακή διαδικασία βασίζεται σε προαπαιτούμενα και κεφάλαια, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο σεβασμός στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Δεν δέχθηκε πάντως να σχολιάσει «εκτιμήσεις και εικασίες», όπως η πρόσφατη δήλωση του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στην ΕΕ, πως το 2023 οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας θα έχουν ολοκληρωθεί.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος