Υπουργείο Παιδείας: Σχέδιο «START» για την επαγγελματική εκπαίδευση – Στα 182 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση της μαθητείας

Κόσμος 0

Στίβος: Στον τελικό του τριπλούν η Παπαχρήστου με 14.43

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ρίο

Μεταξύ των κορυφαίων αθλητριών του τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου, εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πρώτη προσπάθειά της το στάδιο «Ζοάο Χαβελάνζε» ήταν έγκυρη και καταμετρήθηκε στα 13.80, ενώ η δεύτερη που την έστειλε στον τελικό ήταν το 14,43 και ενώ το όριο της πρόκρισης ήταν τα 14.30.

Η 27χρονη αθλήτρια με ατομικό ρεκόρ στα 14.73 και 3η καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο, είχε μπροστά της μεγάλα ονόματα τόσο στο δικό της, όσο και στο δεύτερο γκρουπ των προκριματικών (Ιμπαργκουέν, Ρόχας, Τόμας, Κνιαζίεβα, Ριπάκοβα), ενώ οι 12 πρώτες παίρνουν το «εισιτήριο» από τις συνολικά 37 συμμετέχουσες.

Την ίδια ώρα, νοκ άουτ τέθηκε η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Όλγα Σαλαντούχα από την Ουκρανία, η οποία έκανε καλύτερο άλμα στα 13.61. Καλύτερο άλμα από την Παπαχρήστου πέτυχε μόνο η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κατερίν Ιμπαργκουέν, από την Κολομβία με 14.52, ενώ η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Όλγκα Ριπάκοβα, πέρασε ως 3η με 14.39. Ήταν και οι μόνες που έπιασαν το όριο.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος