Κόσμος 0

Ακιντζί: Η αποτυχία του πραξικοπήματος ανακούφισε τους Τουρκοκύπριους

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Είχε προκαλέσει σοβαρή ανησυχία

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία προκάλεσε σοβαρή ανησυχία στους Τουρκοκύπριους, «που έχουν πάθος για τη δημοκρατία», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, και προσέθεσε ότι η αποτυχία του ανακούφισε τους Τουρκοκύπριους και τον τουρκικό λαό.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, είναι σημαντικό η Τουρκία να αναπτύξει περαιτέρω ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, κοσμικό, κοινωνικό κράτος δικαίου σε συνάρτηση με τις αξίες του Κεμάλ Ατατούρκ. Επίσης, υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο δεν έχει σχέση με εκείνους που αποπειράθηκαν το πραξικόπημα.

Σε ομιλία του για την συμπλήρωση, αύριο, 42 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Μπουσταφά Ακιντζί την απέδωσε τη εισβολή στο πραξικόπημα που προηγήθηκε στις 15 Ιουλίου 1974. Για το κυπριακό ο κ. Ακιντζί είπε ότι θα προκύψουν νέα προβλήματα, αν δεν υπάρξει λύση του Κυπριακού εντός του 2016.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος