Κόσμος 0

Γερμανία: Πολυπληθείς διαδηλώσεις ενάντια στην ξενοφοβία

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο, τη Λειψία, το  Μόναχο και σε άλλες γερμανικές πόλεις υπέρ μιας Γερμανία «πολυπολιτισμικής και ανοικτής στον κόσμο».

Μετά την άφιξη άνω του ενός εκατομμυρίου προσφύγων το 2015, η Γερμανία βιώνει την απελευθέρωση της ξενοφοβικής ρητορικής, κυρίως μέσω του κινήματος Pegida και του λαϊκιστικού Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Αντιδρώντας στα φαινόμενα αυτά, οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Pro Asyl, η Γερμανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (DGB), η Brot fur die Welt (Ψωμί για τον κόσμο), το κεντρικό συμβούλιο των μουσουλμάνων και η προτεσταντική εκκλησία αποφάσισαν να οργανώσουν διαδηλώσεις με σύνθημα «Χέρι-Χέρι κατά του Ρατσισμού», την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας των Προσφύγων.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, 33.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις πορείες σε πολλές γερμανικές πόλεις, από τους οποίους 9.000 στο Βερολίνο και 4.000 στο Μόναχο

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος