Σε συνεργασία ελληνικών και τουρκικών αστυνομικών Αρχών πραγματοποιήθηκε σήμερα στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα η επαναπροώθηση στην πατρίδα τους, μέσω της Τουρκίας, των 147 εκ των 150 μεταναστών από το Μαρόκο, την Τυνησία και την Αλγερία.
Το πρωί οι 150 μετανάστες μεταφέρθηκαν από διάφορα κέντρα κράτησης ανά την Ελλάδα στο τελωνείο των Κήπων Έβρου και παραδόθηκαν στις τουρκικές αστυνομικές αρχές. Κατά τον έλεγχο των στοιχείων τους διαπιστώθηκαν κάποιες ασάφειες στα έγγραφα τριών εξ αυτών και γι’ αυτό εξαιρέθηκαν της επαναπροώθησης και επέστρεψαν στο κέντρο κράτησης Παρανεστίου Δράμας.
Αύριο είναι προγραμματισμένη η επαναπροώθηση ακόμη 158 μεταναστών, οι οποίοι θα μεταφερθούν στο τελωνείο των Κήπων προκειμένου να δρομολογηθεί, σε συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, η επιστροφή στις χώρες τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom