Thumbnail
Η έλλειψη πετρελαίου απειλεί να κλείσει σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

 

Οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων κρούουν τον κώδωνα για τον δύσκολο χειμώνα
 
 
 
Οι τελευταίες ημέρες ήταν οι πρώτες πραγματικά χειμερινές για ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας μας. Στη Δυτική Μακεδονία, στην περιφέρεια της χώρας με τις χαμηλότερες κατά μέσο όρο θερμοκρασίες, οι δημοτικοί άρχοντες έχουν να αντιμετωπίσουν το επιπλέον πρόβλημα της ανάγκης για πολύμηνη θέρμανση των σχολικών συγκροτημάτων.

 

 
 
 
Στη Φλώρινα τα σχολεία έμειναν κλειστά τη Δευτέρα λόγω της χιονόπτωσης και της χαμηλής θερμοκρασίας που έφτασε τους -5°C. «Για καλή μας τύχη ο φετινός χειμώνας ως τώρα δεν ήταν ιδιαιτέρως βαρύς. Επομένως, η θέρμανση στα σχολεία δεν χρειαζόταν να λειτουργεί το ίδιο εντατικά με τις προηγούμενες χρονιές» σχολιάζει ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος. Ο κ. Βοσκόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τη συνέχεια της φετινής σχολικής χρονιάς. «Αυτή τη στιγμή τα χρήματα αρκούν για πετρέλαιο έως τα Χριστούγεννα. Αν δεν πάρουμε την τέταρτη δόση και κυρίως αν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση τα σχολεία θα αναγκαστούν να μείνουν κλειστά».
 
Στην Καστοριά τα σχολεία λειτούργησαν τη Δευτέρα, καθώς η πρωτεύουσα του νομού δεν έχει σκεπαστεί ακόμα με χιόνι. Παρ' όλα αυτά εδώ ο δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης περιγράφει με ακόμα πιο δραματικούς τόνους την κατάσταση. «Ήδη χρωστάμε περίπου 50.000 ευρώ στους προμηθευτές πετρελαίου. Βασιζόμαστε στην καλή τους θέληση. Και όλα αυτά ενώ υπάρχει εντολή προς τους διευθυντές των σχολείων να γίνεται συντηρητικότερη χρήση της θέρμανσης. Την ώρα του μαθήματος τα καλοριφέρ λειτουργούν αν και σε χαμηλότερς θερμοκρασίες από τις προηγούμενες χρονιές. Όταν το σχολείο παραμείνει κλειστό γίνεται χρήση της θέρμανσης σε ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες, ίσα ίσα για να μην παγώνουν οι σωλήνες του δικτύου. Φοβάμαι πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τα σχολεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές».
 
 

tovima.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος ή εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: Με μία κίνηση παίρνεις Voucher 750€

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

floridis
Σάλος στη Βουλή: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ονόματα γυναικών θυμάτων βιασμού
Οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν τον Γιώργο Φλωρίδη, ενώ η «Ομάδα Αλήθειας» προώθησε μαζικά το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας στα social media
Σάλος στη Βουλή: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ονόματα γυναικών θυμάτων βιασμού
anoia-egkefalos.jpg
8 απλές συνήθειες για δυνατό μυαλό και πρόληψη της άνοιας, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ
8 απλές και επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές για την πρόληψη της άνοιας από καθηγητή του Χάρβαρντ
8 απλές συνήθειες για δυνατό μυαλό και πρόληψη της άνοιας, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ
brefos.jpg
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν μόνο το μωρό στο μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο του Πύργου τα 4 παιδιά τους
Βρέφος μόνο στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη – Στη Βάρδα Ηλείας συνελήφθησαν οι γονείς
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν μόνο το μωρό στο μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο του Πύργου τα 4 παιδιά τους