Τα λεμόνια και τα λάιμ αποτελούν βασικά συστατικά σε σαλάτες, ποτά, μαρινάδες και γλυκά, αλλά συχνά χάνουν τη φρεσκάδα τους γρήγορα. Η σωστή αποθήκευση παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρησή τους.
Σύμφωνα με ειδικούς του Alliance Online, η καλύτερη μέθοδος είναι η αποθήκευση στο ψυγείο. Τα λεμόνια, τα λάιμ και τα πορτοκάλια μπορούν να παραμείνουν φρέσκα έως και τέσσερις φορές περισσότερο όταν φυλάσσονται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό εμποδίζει την αφυδάτωση και τη μείωση των χυμών τους, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τη σπατάλη τροφίμων.
Αν δυσκολεύεστε να στύψετε ένα κρύο λεμόνι, μπορείτε να το ζεστάνετε για 20-30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ισχύ. Η σύντομη θέρμανση μαλακώνει τις εσωτερικές μεμβράνες και διευκολύνει την απόδοση του χυμού. Προσοχή να μην το παρακάνετε, γιατί υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει.
Με αυτές τις απλές συνήθειες, τα εσπεριδοειδή σας θα παραμένουν ζουμερά και γευστικά για περισσότερο χρόνο, έτοιμα για κάθε συνταγή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ