Καθώς το θερμόμετρο αρχίζει να πέφτει, τίποτα δεν αποπνέει μεγαλύτερη θαλπωρή από μια ζεστή, αχνιστή κούπα σοκολάτας. Πηχτή και βελούδινη ή ανάλαφρη και γαλακτερή, η ζεστή σοκολάτα είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής των κρύων ημερών — ένα ρόφημα που συνδυάζει παιδική νοσταλγία και απόλυτη απόλαυση.
Αν νομίζετε ότι για να πετύχετε την τέλεια υφή χρειάζεται ατελείωτο ανακάτεμα στο μπρίκι μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, σκεφτείτε ξανά. Το μυστικό βρίσκεται σε ένα μικρό εργαλείο που όλοι έχουμε: τον τρίφτη.
Η μικρή λεπτομέρεια που αλλάζει τα πάντα
Αρκεί να πάρετε τον πιο μικρό σας τρίφτη —εκείνον που χρησιμοποιείτε συνήθως για ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού— και μια καλή μπάρα σοκολάτας. Με λίγα γρήγορα ξύσματα, μπορείτε να απογειώσετε τη γεύση και την υφή του ροφήματος σας, είτε το ετοιμάζετε με σκόνη κακάο είτε με λιωμένη κουβερτούρα.
Η τριμμένη σοκολάτα λιώνει απαλά, χαρίζοντας πιο πηχτή υφή, πιο έντονη σοκολατένια γεύση και ένα αποτέλεσμα που θυμίζει ρόφημα από εξειδικευμένο καφέ.
Κατά το μαγείρεμα: Προσθέστε στο μπρίκι σκόνη κακάο, ζάχαρη, γάλα και —αν θέλετε— λίγη βανίλια. Ρίξτε και τα σοκολατένια ξύσματα πριν πάρει βράση. Το αποτέλεσμα θα είναι πλούσιο, κρεμώδες και γεμάτο άρωμα.
Μετά το σερβίρισμα: Ετοιμάστε το ρόφημα όπως πάντα και προσθέστε από πάνω τα τριμμένα κομμάτια σοκολάτας για μια λαχταριστή, “λιωμένη” επικάλυψη που θα κάνει κάθε γουλιά μικρή απόλαυση.
Χρήσιμο tip: Για να τρίψετε τη σοκολάτα πιο εύκολα, βάλτε τη για 15 λεπτά στην κατάψυξη πριν τη χρησιμοποιήσετε. Έτσι, δεν θα λιώνει στα χέρια και θα βγάζει ομοιόμορφα, λεπτά ξύσματα — το μικρό κόλπο των επαγγελματιών για την τέλεια υφή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση