Υλικά:
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.)
1 αγγούρι
2–4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κ.σ. ξίδι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
λίγο ψιλοκομμένος δυόσμος
αλάτι
Εκτέλεση:
Η επιτυχία του τζατζικιού κρύβεται στην υφή και στη σωστή ισορροπία γεύσεων.
Ξεκινάμε τρίβοντας το αγγούρι κάθετα στον τρίφτη, αποφεύγοντας τη μαλακή του καρδιά. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ιδρώσει. Έπειτα, το στύβουμε πολύ καλά, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα υγρά του, μια καθαρή πετσέτα μπορεί να βοηθήσει για πιο αποτελεσματικό στύψιμο. Έτσι θα διατηρηθεί η κρεμώδης υφή του τζατζικιού.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι ή επιπλέον ξίδι για πιο έντονη γεύση. Στο τέλος, ενσωματώνουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.
Αφήνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο να παγώσει και να δέσουν τα αρώματά του. Πριν το σερβίρουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω για γυαλάδα και άρωμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ