Υλικά:
175 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
75 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. λευκή ζάχαρη
150 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
220 γρ. γάλα ανακατεμένο με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ξίδι
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
50 γρ. λευκή ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μπολ ή μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο, το ηλιέλαιο και τις δύο ζάχαρες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και προσθέτουμε τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C (αέρα), για 40–50 λεπτά. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
Μόλις το κέικ βγει από τον φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και το ξεφορμάρουμε.
Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ