Υλικά:
50 γρ. αποξηραμένα φύκια kombu
120 ml σάλτσα σόγιας
30 ml σάκε
15 ml mirin
700 γρ. χοιρινός λαιμός, ανοιγμένος για ρολό
1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο
2 καρότα, λεπτοκομμένα
1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση
20 γρ. bonito flakes
40 γρ. φρέσκο τζίντζερ σε λεπτές φέτες
30 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 αυγά βρασμένα (7–8 λεπτά) και καθαρισμένα
180 γρ. ramen noodles
250 γρ. κινέζικο λάχανο, λεπτοκομμένο
Φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
Λίγο σησαμέλαιο
Καυτερή πάπρικα ή togarashi
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με 4 λίτρα ζεστό νερό μουλιάζουμε τα φύκια kombu για περίπου 12 ώρες.
Αφαιρούμε τα φύκια και, αν χρειάζεται, σουρώνουμε τον ζωμό.
Σε μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το sake και το mirin (δημιουργούμε το tare).
Τυλίγουμε τον χοιρινό λαιμό σε ρολό, τον δένουμε και τον αλατοπιπερώνουμε.
Σε βαθιά κατσαρόλα τον σοτάρουμε με το λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, τις φτερούγες κοτόπουλου, το τζίντζερ, το σκόρδο και τον ζωμό dashi.
Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά για περίπου 2,5 ώρες, ξαφρίζοντας τα πρώτα 15 λεπτά.
Στο τέλος πρέπει να απομείνουν περίπου 2 λίτρα ζωμού.
Αφαιρούμε το κρέας, σουρώνουμε τον ζωμό και πετάμε τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες.
Προσθέτουμε στο ζωμό το tare.
Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μοιράζουμε σε 6 μπολ.
Προσθέτουμε ζωμό, το κρέας, λίγο λάχανο και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ολοκληρώνουμε με σησαμέλαιο και μια πρέζα καυτερής πάπρικας/togarashi.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ