Το ασπράδι αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη και νερό, ενώ περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους ή χρειάζονται αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης, όπως οι αθλητές. Επίσης, δεν έχει καθόλου λίπος ή χοληστερόλη, κάτι που το καθιστά ασφαλή επιλογή για άτομα με αυξημένα επίπεδα λιπιδίων. Παρ’ όλα αυτά, στερείται σημαντικών θρεπτικών στοιχείων, καθώς οι περισσότερες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά βρίσκονται στον κρόκο.
Αντίθετα, ο κρόκος είναι η καρδιά του αυγού από πλευράς θρεπτικής αξίας. Εκεί βρίσκονται πολύτιμες βιταμίνες A, D, E και K, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρος, ψευδάργυρος και χολίνη, ουσία απαραίτητη για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Περιέχει επίσης λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα μάτια. Αν και περιέχει χοληστερόλη, οι επιστήμονες συμφωνούν πλέον ότι η μέτρια κατανάλωση αυγών δεν επηρεάζει αρνητικά την καρδιακή υγεία στους περισσότερους ανθρώπους.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ