Ξεχνάτε το αλουμινόχαρτο και τη μεμβράνη — υπάρχει ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρούνται φρέσκα τα αλλαντικά και τα τυριά στο ψυγείο χωρίς να ξεραίνονται ή να αλλοιώνονται.
Σύμφωνα με ειδικούς, το «μυστικό» βρίσκεται στον συνδυασμό δύο επιπέδων αποθήκευσης:
ένα αναπνεύσιμο στρώμα (όπως χαρτί ψησίματος ή χαρτί τυριού) απευθείας πάνω στο προϊόν και ένα αεροστεγές τάπερ εξωτερικά. Έτσι, διατηρείται η υγρασία σε ισορροπία, η υφή δεν αλλοιώνεται και το φαγητό μένει γευστικό για περισσότερες ημέρες.
Extra tips των ειδικών:
Βάλτε χαρτί κουζίνας στο κάτω μέρος του τάπερ για να απορροφά την υγρασία.
Αλλάζετε το χαρτί κάθε 2-3 ημέρες.
Για τα σκληρά τυριά, ένα λεπτό πανί ελαφρώς νοτισμένο κάνει θαύματα.
Για αλλαντικά, χωρίστε τις φέτες με χαρτί ψησίματος ώστε να μη κολλάνε.
Τα ημίσκληρα τυριά διατηρούνται τέλεια μέσα σε ελαιόλαδο με μυρωδικά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ