Ο καρδιολόγος Dr. Dmitry Yaranov επισημαίνει πως, παρόλο που η πρωτεΐνη είναι αναγκαία για τη λειτουργία του οργανισμού, η υπερβολική ποσότητα, ειδικά όταν προέρχεται κυρίως από ζωικές πηγές, μπορεί να επιβαρύνει σοβαρά την καρδιαγγειακή υγεία. Ο ίδιος περιγράφει περιπτώσεις ατόμων που, ενώ είχαν άριστη φυσική κατάσταση και χαμηλό λίπος, υπέστησαν ξαφνικά εμφράγματα χωρίς κανένα προηγούμενο σύμπτωμα. Όπως αναφέρει, πίσω από την καλή εξωτερική εικόνα μπορεί να κρύβεται μια ωρολογιακή βόμβα.
Τι μπορεί να προκαλέσει μια υπερπρωτεϊνική διατροφή στην καρδιά:
Αύξηση της LDL χοληστερίνης (γνωστή ως κακή)
Βλάβες στο ενδοθήλιο των αγγείων
Φλεγμονές σε χρόνιο επίπεδο
Επιτάχυνση της αθηροσκλήρωσης
Όλα αυτά αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για εμφράγματα και άλλες καρδιακές παθήσεις.
Ο Dr. Dmitry υπογραμμίζει ότι η εικόνα της καλής φυσικής κατάστασης δεν σημαίνει απαραίτητα και εσωτερική υγεία. Η ύπαρξη κοιλιακών δεν προστατεύει από την απόφραξη των αρτηριών ή την καρδιακή προσβολή.
Τι προτείνει ο ειδικός:
Για την προστασία της καρδιάς σε βάθος χρόνου, είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια διατροφή ισορροπημένη, που βασίζεται σε φυτικά τρόφιμα, να αποφεύγουμε τις υπερβολές και να κάνουμε τακτικά αιματολογικούς ελέγχους. Οι ακραίες διατροφικές τάσεις μπορεί να φαίνονται αποτελεσματικές βραχυπρόθεσμα, αλλά ενδέχεται να υπονομεύουν τη συνολική μας υγεία, ειδικά την καρδιολογική.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οδήγηση τέλος για ηλικιωμένους: Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ