Σε μια εποχή που η κατανάλωση αλκοόλ τίθεται υπό αυστηρή επιστημονική αξιολόγηση, ένας Αμερικανός γαστρεντερολόγος δίνει μια ενδιαφέρουσα απάντηση στο ερώτημα: ποιο είναι το λιγότερο επιβλαβές αλκοολούχο ποτό;
Ο Dr. Saurabh Sethi, γαστρεντερολόγος με έδρα την Καλιφόρνια, μιλώντας στη New York Post, ξεκαθαρίζει πως «η πιο υγιεινή επιλογή είναι η αποχή από το αλκοόλ». Ωστόσο, για όσους επιλέγουν να πιουν περιστασιακά, προτείνει την τεκίλα – υπό μία αυστηρή προϋπόθεση: να είναι καθαρή και 100% από μπλε αγαύη, χωρίς προσμίξεις.
Γιατί η τεκίλα ξεχωρίζει;
Η τεκίλα που παράγεται από το φυτό της αγαύης Weber περιέχει λιγότερους υδατάνθρακες και σάκχαρα σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά. Είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και περιέχει πρεβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας του εντέρου. Επιπλέον, δεν ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στον ίδιο βαθμό με άλλα ποτά.
Ο Dr. Sethi επισημαίνει ακόμη έναν σημαντικό μηχανισμό: η τεκίλα μεταβολίζεται πιο αργά από τον οργανισμό, γεγονός που σημαίνει μειωμένο σχηματισμό τοξικών παραπροϊόντων (όπως η ακεταλδεΰδη), τα οποία σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες στο DNA. Αυτό ενδέχεται να εξηγεί και τα ηπιότερα συμπτώματα hangover που αναφέρουν αρκετοί καταναλωτές.
Ο γαστρεντερολόγος ξεκαθαρίζει ότι τα παραπάνω οφέλη ισχύουν μόνο για την αγνή τεκίλα, χωρίς αναμείξεις με ζαχαρούχα mixers, χυμούς ή αναψυκτικά. Τέτοιες προσθήκες ακυρώνουν κάθε πιθανό πλεονέκτημα για την υγεία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ