Υλικά:
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (½ φλιτζάνι τσαγιού)
200 γρ. ζάχαρη (1 φλιτζάνι τσαγιού)
100 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη (½ φλιτζάνι τσαγιού)
1 αυγό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1½ φλιτζάνι τσαγιού)
Λίγη βανίλια
Μικρή πρέζα αλάτι
Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες.
Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα για περίπου 1 λεπτό.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, προσθέστε τα στο μείγμα του μίξερ.
Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σκεπάστε το ζυμάρι με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Πλάστε το ζυμάρι σε ρολό και κόψτε φέτες πάχους περίπου 4 εκατοστών. Τοποθετήστε τις σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήστε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ