Υλικά:
160 γρ. σουσάμι (ολικής ή κλασικό)
150 γρ. μέλι
15 γρ. κακάο σε σκόνη, άγλυκο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Απλώνουμε το σουσάμι σε ταψί και το καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 10 λεπτά.
Το μεταφέρουμε στο μπλέντερ και το χτυπάμε για 1–2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα φυσικά του έλαια.
Προσθέτουμε το μέλι, το κακάο και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα για αρκετά λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα. Σταματάμε ενδιάμεσα για να ξύνουμε τα τοιχώματα και να ανακατεύουμε το μείγμα.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο. Φυλάσσεται εκτός ψυγείου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ