Υλικά:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γ. κουρκουμάς
½ κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
½ κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κάρυ
400 γρ. χυμός ντομάτας
350 ml ζωμός κοτόπουλου
240 ml κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
¼ κ.γ. κάρυ
Αλάτι & πιπέρι
Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Πίτες ψημένες
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια κρούστα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30–35 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πίτες και το dip γιαουρτιού.
Για το dip:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κάρυ, λίγο αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ