Αυτή η τυρόπιτα με ζαμπόν και γραβιέρα είναι μια πλούσια, γευστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Με αφράτη υφή, κρεμώδη γέμιση και αρωματικό μοσχοκάρυδο, συνδυάζει την αλμυρή νοστιμιά του τυριού με τη γλύκα του ζαμπόν, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Ιδανική για πρωινό, brunch ή ακόμα και ως σνακ για το απογευματινό σας τσάι.
Υλικά:
400 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
4 αβγά
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
150 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
250 γρ. φέτες ζαμπόν
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Πιπέρι κατά προτίμηση
Ελαιόλαδο για άλειμμα
6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε μεγάλο μπολ, θρυμματίστε τη φέτα και ανακατέψτε τη με τη γραβιέρα.
Σε άλλο σκεύος, χτυπήστε τα αβγά με το βούτυρο, το γιαούρτι και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Ενσωματώστε το τυρί και το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Βουτυρώστε ένα ταψί και πασπαλίστε το με το σιμιγδάλι.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και αλείψτε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήστε για 45–50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε.
Το αποτέλεσμα είναι μια αφράτη, πεντανόστιμη τυρόπιτα με ζαμπόν, ιδανική για πρωινό ή απογευματινό σνακ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom