καρμποναρα
Φώτο: CookFast
Αντικαθιστούμε τα συμβατικά ζυμαρικά με ολικής άλεσης, που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και κυρίως φυτικές ίνες

Είναι ένα αγαπημένο πιάτο, που πολλοί αποφεύγουν λόγω διατροφής.

Την πανσέτα, που χρησιμοποιείται στην αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας, την αντικαθιστούμε με μπέικον γαλοπούλας, το οποίο είναι χαμηλό σε λιπαρά.

Φυσικά, δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, αφού γίνεται απλά με κρόκους, λίγο τριμμένο τυρί και το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.

Τα κολοκυθάκια και ο αρακάς προσφέρουν γεύση, διατηρώντας την καρμπονάρα light!

Συνταγή για light καρμπονάρα

  • Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

 

Υλικά για 2-4 μερίδες

  • 250 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια του 1 εκ.
  • 4 κ.σ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 2 κ.σ. Pecorino Romano, τριμμένο ή παρμεζάνα
  • 3 κρόκοι αβγού
  • 2 κ.σ. + 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • λίγη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και φυλάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν.

Προσοχή: Το να κρατήσουμε το νερό είναι σημαντικό για να μπορέσουμε στη συνέχεια να δημιουργήσουμε τη σάλτσα με τους κρόκους!

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.γ. ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τον αρακά, ανακατεύοντας για περίπου ένα λεπτό.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους με 2 κ.σ. τριμμένο πεκορίνο, λίγο αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιούσαμε πριν, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βρασμένα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους και ½ κούπα νερό από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό σιγά-σιγά, μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης, ελαφριά σάλτσα.

Προσθέτουμε το μπέικον γαλοπούλας με τα κολοκυθάκια και τον αρακά και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

trainose
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξαφνικά μας έκανε τα 4...Δύο!...
«Το μεταφορικό μέσο που κυριαρχεί όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά διαθνώς, δηλαδή ο σιδηρόδρομος, στην Πατρίδα μας Ελλάδα αγνοήθηκε ΕΠΙΜΕΛΩΣ και ευνοήθηκαν...
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξαφνικά μας έκανε τα 4...Δύο!...
Νίκος Παπαϊωάννου στη Βουλή
Υφυπ. Παιδείας για μέλος ΔΕΠ Ιατρικής ΕΚΠΑ: «Καμία δίωξη – Καμία ενημέρωση για περιοριστικούς όρους»
Σάλος στη Βουλή μετά την ερώτηση Πολάκη – Τι απάντησε ο Νίκος Παπαϊωάννου για τον καθηγητή που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου υποβοηθούμενης...
Υφυπ. Παιδείας για μέλος ΔΕΠ Ιατρικής ΕΚΠΑ: «Καμία δίωξη – Καμία ενημέρωση για περιοριστικούς όρους»